Фонд презентував XII том Трудів Блаженнішого Митрополита Володимира


5 липня 2015 року, у першу річницю упокоєння Блаженнішого Митрополита Володимира, Фонд пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира провів вечір-реквієм у Спасо-Преображенському соборі на Теремках.

Захід відвідали: митрополит Вінницькій і Барський Симеон, архієпископи – Балтський і Ананьївський Олексій та Сумський і Охтирський Євлогій, єпископ Львівський і Галицький Філарет, духовенство собору, прихожани та всі ті, хто знав Владику Володимира.

Вечір відкрився заупокійною літією, яку відслужив духівник Фонду митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр.

Далі митрополит Олександр презентував присутнім XII-й том Трудів Блаженнішого Митрополита Володимира, виданий Фондом. До збірки ввійшли інтерв’ю Митрополита Володимира за останній період його життя, що раніше не публікувалися, спогади ієрархів Української Православної Церкви та інше. Також Високопреосвященніший владика анонсував продовження видання збірки трудів.

Митрополит Олександр висловив щиру подяку співбратам-архієреям, які шанують і плекають пам’ять справжнього духовного отця української землі – Блаженнішого Митрополита Володимира, та усім труженикам на ниві Христовій.

Програму продовжив виступ хору Спасо-Преображенського собору. У перервах між піснеспівами, архієреї ділилися спогадами про блаженноспочилого Предстоятеля.

У спогадах про Владику Володимира учасники вечора згадували про його надзвичайну людяність, пастирську мудрість, смиренність та відданість Церкві.

Парафіяни та гості оглянули фотовиставку, присвячену пастирському служінню Його Блаженства, що експонується у притворі собору.

XII-й том Трудів Блаженнішого Митрополита Володимира можна замовити за телефоном: (044) 209-89-71, у нашій книгарні та лавці Спасо-Преображенського собору.