Духівник Фонду запалив свічку пам'яті про жертв Голодомору в Кувуклії Гробу Господнього

 

28 листопада 2015 року в Україні вшановують пам’ять мільйонів невинних жертв, загинувших під час Голодомору 1932-1933 років.

Перебуваючи на Святій землі, духівник Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр запалив свічку пам'яті про жертв Голодомору в Кувуклії Гробу Господнього та помолився за упокій всіх невинно загиблих.

Слід зазначити, що сам Блаженніший Митрополит Володимир багато зробив для увічнення пам’яті загиблих від голоду, адже знає про ці страшні часи не з чуток. Від Голодомору постраждала сім'я майбутнього Предстоятеля. Про це Блаженніший Владика згадував у книзі "Піст від Диявола", що була видина з його благословення у 2003 році. Увірвавшись до батьківської хати, червоноармійці забрали останню горстку крупи, якою мати хотіла накормити одного з братів Владики Володимира. Його Блаженство народився через кілька років після після часів лихоліть, але відчув на собі голодомор 1946-1947 років.

У зверненні з нагоди скорботної дати 80-ї річниці Голодомору, Архіпастир зауважив: "У буремному ХХ столітті наш край зазнав страшного лиха: мільйони людей прийняли мученицьку смерть від масового голоду. Це сталося не через пошесть чи неврожай. Голодомор був однією з ланок репресивного ланцюга більшовицької влади, яка взяла на озброєння ідеологію побудови світу на нових засадах – без Бога та Його морального закону".

Блаженніший Владика завжди приймав участь у поминальних заходах та відправляв заупокійні богослужіння за жертвами Голодому, у тому числі молився за них у єрусалимських святинь під час паломництва на Святу Землю. Тому й духівник Фонду, наслідуючи приклад свого наставника, сам помолився за невинно загиблих та поросив Митрополита Володимира помолитися за спочилих у Престола Божого.

 

Духівник Фонду запалив свічку пам'яті про жертв голодомору в Кувуклії Гробу Господнього

Духівник Фонду запалив свічку пам'яті про жертв голодомору в Кувуклії Гробу Господнього