Фонд презентував книгу "Мысли разных лет", складену на основі архівних записів Блаженнішого Митрополита Володимира

 

19 грудня 2015 року в приміщенні Музею Блаженнішого Митрополита Володимира при Спасо-Преображенському соборі на Теремках, відбулася презентація чергового видання Фонду пам'яті Блаженнішого Митрополита Володимира - книги "Мысли разных лет". Його упорядником та науковим редактором є духівник Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр.

До збірки ввійшли богословські фрагменти та ключові думки творів Блаженнішого Митрополита Володимира. Значна частина матеріалу заснована на архівних записах спочилого Предстоятеля та публікується вперше. Перша частина книги – «Богословські фрагменти» - охоплює період з 1973 по 2013 рік. В другій частині зібрані концептуальні вислови Митрополита Володимира з актуальних питань сучасного церковного життя в останній період його життя (2007-2013). В третій, заключній частині видання публікуються слова та статті митрополита Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра, присвячені особистості Митрополита Володимира та його світогляду.

Розповідаючи про важливість цього видання, владика Олександр зауважив, що було би добре на основі цієї книги у майбутньому зробити підручник по історії Православ’я в Україні.

Окрім цього, духівник Фонду анонсував наступне видання трудів Митрополита Володимира, до якого увійдуть думки Блаженнішого Владики з його щоденника на кожен день.

Також своїми думками з приводу нової книги поділилися: голова Синодального просвітницького відділу УПЦ протоієрей Георгій Коваленко, директор видавництва «Laurus» Поліна Лаврова, редактор видання протоієрей Петр Зуєв, колишній голова Департаменту у справах релігій і національностей Олександр Саган та інші.

Під час вечора також було презентовано другу серію фільму "Епоха Митрополита Володимира» Володимира" під назвою "Два святителя". Ця назва не випадкова, адже впродовж усього життя Блаженніший Владика Володимир з особливою любов’ю та шаною ставився до святителя Миколая. Тож, і книгу, і фільм про нього презентували у особливий для Архіпастиря день. Про це розповіла режисер стрічки Олена Каретник.

Книгу можна придбати у нашій книгарні, Музеї Блаженнішого Митрополита Володимира, лавці Преображенського собору або замовити за номером (044) 209-89-71.