Напередодні Різдва Христового, діти Слов'янська вшанували пам'ять Блаженнішого Митрополита Володимира

 
Напередодні Різдва Христового, діти Слов'янська вшанували пам'ять Блаженнішого Митрополита ВолодимираЗимову подорож Києвом учні Слов'янської школи №6 імені Т.Г. Шевченка розпочали з відвідування Києво-Печерської Лаври. Зокрема, 6 січня 2016 року вони прогулялися доріжкою від митрополичої резиденції до храму Різдва Пресвятої Богородиці, якою любив ходити спочилий Предстоятель, і помолилися біля його могили.

«Те, що ви приїхали сюди саме цього дня, не тільки добре, але й символічно, - звернувся до гостей представник Фонду пам'яті Блаженнішого Митрополита Володимира Олександр Андрущенко, - адже за життя Владики тут, у цю пору, було по-справжньому святково та весело. Він був доброю людиною, та дуже любив дітей. А вони любили його, і на Різдво приїздили до нього з колядками. Це було цікаве дійство. Лунали вітання, після чого діти отримували пам'ятні подарунки та солодкі гостинці.

Не дивлячись на проблеми зі здоров'ям, Митрополит завжди відвідував дитячі будинки, садочки, лікарні та школи, де обов’язково щось дарував».

Діти поставили свічки за упокій душі Блаженнішого в храмі Різдва Пресвятої Богородиці та відвідали Ближні печери Лаври. Потім скуштували монастирську трапезу, яку для них організував Фонд пам'яті Блаженнішого Митрополита Володимира.

Далі переїхали до Спасо-Преображенського собору на Теремках. Їм розповіли історію храму, після чого вони оглянули Музей Митрополита Володимира, у супроводі його директора Ольги Заріцької.

Тут їх прийняв настоятель собору та духівник Фонду пам'яті митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр.

У реконструйованому кабінеті спочилого Предстоятеля УПЦ він відповів на запитання дітей. Запитання «А що це?» лунало з дитячих вуст багато разів. Діти живо цікавилися експонатами, якими уставлена ця кімната.

У музейній вітальні гостей пригостили чаєм з тортом. А пам'ятні чашки із зображенням Митрополита Володимира владика Олександр подарував їм на добру згадку про цю подію.

Також школярі та вчителі отримали у подарунок солодощі, журнали про Блаженнішого та календарики із його зображенням.

Гості подарували Музею керамічні вази, виготовлені у місті Слов'янськ, а митрополита Олександра пригостили різдвяною кутею.

Наостанок, начальник управління по роботі з особовим складом Державної спеціальної служби транспорту полковник Віктор Жигунов і директор Слов'янської школи №6 Наталя Дубровська обговорили з владикою Олександром план подальшої співпраці їхніх структур із Фондом пам'яті Блаженнішого Митрополита Володимира.