Духівник Фонду звершив паломництво до святих місць до Грузії

 

Духівник  Фонду звершив паломництво до святих місць до Грузії27-30 травня тривала поїздка до святинь Грузії паломницької групи на чолі з духівником Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира митрополитом Переяслав-Хмельницьким і Вишневським Олександром.

У перший день прочани помолилися у Бодбійському монастирі, де спочивають мощі просвітительки Грузії святої рівноапостольної Ніни.

Того ж дня паломників прийняв Патріарх-Католікос Ілія ІІ.

28 травня митрополит Олександр відвідав національну святиню Грузії - кафедральний патріарший храм у Мцхеті, побудований ще у ХІ столітті. Тут зберігаються християнські святині - Хітон Господень та Мілоть (плащ) пророка Илії. До речі, це найбільший історичний храм у Грузії.

Того ж дня паломники відвідали храм Святого Хреста у Джварі (VI ст.), де, за переказами, спорудила хрест свята рівноапостольна Ніна. У храмі зберігається частка Животворящого Хреста Господнього. Церква - один із шедеврів світової архітектури і перший в Грузії пам'ятник Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

29 травня, у неділю про Самарянку, з благословення Святішого Патріарха-Католікоса Іліі ІІ, митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр очолив Божествену літургію в Олександрівському соборі Тбілісі.

“Бувають в житті випадковості, а бувають і благословенні співпадіння, – говорить владика Олександр. – Господь сподобив сьогодні звершити Божественну літургію перед престолом, де здіймав до Бога свої руки старець Глинський схимитрополит Серафим Мажуга. Колись студенти Капчук і Сабодан приїхали в Тбілісі та іподияконствували у нього. Студенту Сабодану владика пророкував єпископство”.

Того ж дня паломники відвідали кафедральний собор Святої Трійці – Савеба – в Тбілісі.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Духівник Фонду звершив паломництво до Румунії >>>

Духівник Фонду звершив паломництво на Святу Землю та помолився про мир в Україні біля найбільших християнських святинь >>>

Духівник Фонду підніс молитви за Україну біля святинь Афону та Греції >>>