На вершині святої Афонської гори духівник Фонду помолився за мир в Україні та в усьому світі


На вершині святої Афонської гори духівник Фонду помолився за мир в Україні та в усьому світі11-15 червня 2016 року тривало паломництво делегації Спасо-Преображенського собору м. Києва до монастирів Святої Гори Афон. Паломницьку групу очолив духівник Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира та настоятель собору митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр.

Перед початком подорожі прочани помолилися за Божественною літургією у Музеї Блаженнішого Митрополита Володимира, яку звершив митрополит Олександр.

12 червня духівник Фонду очолив Божественну літургію в руському Пантелеімоновому монастирі на Афоні.

Паломників гостинно вітав намісник схиархімандрит Єремія (Альохін), який понад 35 років керує монастирем. До речі, минулого року отцю Єремії виповнилося 100 років.

13 червня, паломники відслужили Божественну літургію в скиту святої Анни на Афоні. Цей скит, присвячений матері Пресвятої Богородиці - святій праведній Анні - є найдавнішим на Афоні. До нього щодня стікаються паломники, його проходять і зупиняються у ньому на відпочинок ті паломники, хто піднімається на вершину Святої гори.

Після Літургії українські паломники на чолі з митрополитом Олександром почали підйом на Святу Гору Афон, висота якої 2033 метри над рівнем моря.

На вершині Афону встановлено хрест, а поруч знаходиться невеличка церква Преображення Господнього. Тут 14 червня митрополит Олександр разом із паломниками у священному сані звершив Божественну літургію та підніс молитву за мир усього світу, але особливо – за багатостраждальний український народ і за церковне примирення. “Молимося за наш боголюбивий народ, за владу і врозуміння, за тих кого забрала війна, всіх, за кого нам повеліли помолитися”, – сказав владика Олександр перед богослужінням.

15 червня паломницька група повернулася додому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Духівник Фонду підніс молитви за Україну біля святинь Афону та Греції >>>