Духівник Фонду відслужив молебень перед початком VІ Всеукраїнського фестивалю «Пентікостія» та благословив його учасників


Духівник Фонду відслужив молебень перед початком VІ Всеукраїнського фестивалю «Пентікостія»19-20 червня 2016 року в Спасо-Преображенському соборі на Теремках та в Києво-Печерській Лаврі під патронатом Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира проходить VІ Всеукраїнський фестиваль-конкурс парафіяльних колективів «Пентікостія».

19 червня духівник Фонду митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр відслужив молебень для організаторів та учасників фестивалю у Спасо-Преображенському соборі та благословив їх на подальші труди.

Після цього гості відвідали Музей пам’яті Блаженнішого митрополита Володимира, де митрополит Олександр та директор музею Ольга Заріцька ознайомили конкурсантів з виставкою експозицією.

Програма другого дня фестивалю, 20 червня:

9:00 – Божественна літургія у Спасо-Преображенському соборі за участі хорів-учасників. Колективи зіллються у спільній молитві Богові.

12:00 – Початок прослуховування конкурсної програми

18:00 – Гала-концерт на Соборній площі Києво-Печерської Лаври.

Фестиваль-конкурс «Пентікостія» започаткований з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира у 2011 році, а нині відбувається під патронатом Фонду його пам’яті та компанії “Ліко-Холдінг”, а також за підтримки БК “Будівельник”. Назва «Пентікостія» (в перекладі з грецької – «П’ятидесятниця») вибрано не випадково, адже конкурс відбувається на свято Трійці або П’ятидесятниці.