Вітання духівника Фонду з Днем Незалежності

 

Вітання духівника Фонду з Днем НезалежностіЦьогорічне святкування Дня Незалежності України є особливим. Четверть віку наша Держава йде самостійним шляхом розвитку.

Сучасні українці можуть бути щасливими, адже вони мають те, про що мріяли наші предки – Суверенну Україну. На плечі громадян лягла і велика відповідальність. В першу чергу – відповідальність за майбутнє наших дітей, молодого покоління, яке народилося вже у незалежній країні. Саме від нас сьогоднішніх залежить їхнє майбуття.

25 років в масштабах світової історії – проміжок невеликий. В той же час, за 25 літ української Незалежності народ пережив багато радості та горя, підйомів та гірких падінь.

Вітання духівника Фонду з Днем НезалежностіВсі ми зі сльозами на очах спостерігали за відродженням духовності. Всі ми раділи тому, що відкриваються нові храми, духовно формується не тільки нова генерація суспільства, а і сучасна українська ментальність.

В той же час ми знаємо гіркоту поразки. Із сумом згадуємо тих, кого розстріляли в лютому місяці 2014 року на Майдані у Києві. Серце нашої Держави стало полем бою, на якому полягли сини України. Трагічні події у Києві стали початком жахіть на Сході. Там – війна. Там – гинуть люди.
Але ціну радості та миру знає лише той, хто відчував відчай від поразки.

Саме на наші плечі випала важка доля жити в час перемін. Віримо, що Всевишній не залишить нас у скрутній годині. Бо саме до мільйонів стражденних сердець звертається Спаситель зі словами: «Прийдіть до Мене, всі струджені і обтяжені, і Я заспокою вас» (Мф. 11:28).

Тож прийдемо і припадемо до Христа у молитві. Щиро закликаю кожного помолитися за своїх ближніх. Помолімося всі, і в молитві - станемо єдині.

 

Митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр.