У 81-й день народження Блаженнішого Митрополита Володимира духівник Фонду підніс молитви за приснопам’ятного Архіпастиря

 

У 81-й день народження Блаженнішого Митрополита Володимира духівник Фонду підніс молитви за приснопам’ятного Архіпастиря23 листопада 2016 року Митрополиту Володимиру виповнився би 81 рік. Цього дня духівник Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира очолив Божественну літургію у Спасо-Преображенському соборі на Теремках. Йому співслужили клірики собору та гості у священному сані.

Знаково, що митрополит Олександр відправляв богослужіння в облаченні Владики Володимира, у якому він служив на свої 74-й та 77-й дні народження.

Після Літургії за панахидою біля пам’ятника Його Блаженству, що на території храмового комплексу Спасо-Преображенського собору, владика Олександр разом з духовенством та прихожанами помолився за упокій душі Митрополита Володимира.

Насамкінець, митрополит Олександр подякував усім присутнім за спільну молитву в пам’ять про Блаженнішого Владику.

“Всі ми знаємо, що у Бога немає мертвих, а всі живі”, – сказав у поминальному слові митрополит Олександр. Він згадав слова апостола Павла про людину, яка була піднесена до третього неба, і додав: “І я знав людину, яка була піднесена в справах благочестя до третього неба – це митрополит Володимир”. За словами владики Олександра, всі шістнадцять років, які він ніс послух помічника Предстоятеля, стали свідченням безмежної любові до Бога і до ближнього і прикладом виконання заповідей Христових. “Він проніс через усе життя хрест віри, любові, співстраждання і допомоги ближньому, любові до Батьківщини, любові до кожної особистості, до всіх, хто до нього приходив і з ним спілкувався. І тому ми сьогодні не тільки молимося про нього, але й просимо його молитися за нас на Небесах”.

“Нема вже два роки з нами нашого Блаженнішого. Але він завжди буде в наших серцях. І ми будемо завжди робити те, чому він нас навчив”, – сказав Ігор Лисов, голова Парафіяльної ради і ктитор, який допоміг зберегти пам’ять про Блаженнішого Володимира у Спасо-Преображенському соборі, в меморіальному музеї та в пам’ятнику. За ті двадцять два роки, що Митрополит Володимир перебував на Київській кафедрі, він зробив неоцінимий внесок не тільки для Української Православної Церкви, а й для держави, зазначив Ігор Володимирович.

“За роки предстоятельства Митрополита Володимира виросло нове покоління людей в нашій державі, які по його молитвах проклали свою дорогу до Господа Бога. Подивіться на наше духовенство, на нашого митрополита Олександра – це люди, які виховані нашим Блаженнішим. Сьогодні їх молитву чує вся Україна…” – сказав Ігор Лисов.

Стало вже традицією пригощати пиріжками усіх, хто приходить помолитися у особливі для спочилого Митрополита дні.

Цього ж дня духівник Фонду відслужив заупокійне богослужіння на могилі приснопам’ятного Архіпастиря у Києво-Печерській Лаврі.

ФОТОАЛЬБОМ >>>

 

У 81-й день народження Блаженнішого Митрополита Володимира духівник Фонду підніс молитви за приснопам’ятного Архіпастиря

У 81-й день народження Блаженнішого Митрополита Володимира духівник Фонду підніс молитви за приснопам’ятного Архіпастиря