Духівник Фонду підніс молитви за всіх загиблих в роки Голодоморів


26 листопада 2016 року в Україні вшановують пам’ять мільйонів безневинних жертв Голодомору 1932-1933 років.

За життя Блаженніший Митрополит Володимир завжди приймав участь у поминальних заходах та відправляв заупокійні богослужіння за жертвами Голодоморів, а також багато зробив для увічнення пам’яті загиблих від голоду, адже знає про ці страшні часи не з чуток. Від Голодомору постраждала сім'я майбутнього Предстоятеля. Про це Блаженніший Владика згадував у книзі "Піст від Диявола", що була видина з його благословення у 2003 році. Увірвавшись до батьківської хати, червоноармійці забрали останню горстку крупи, якою мати хотіла накормити одного з братів Владики Володимира. Його Блаженство народився через кілька років після після часів лихоліть, але відчув на собі голодомор 1946-1947 років.

У 2008 році Владика Володимир на сільському цвинтарі в рідних Марківцях освятив пам’ятник односельчанам, померлим під час Голодомору 1932–1933 років. Цей монумент був виготовлений з ініціативи та на кошти Його Блаженства.

Духівник Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, наслідуючи приклад свого наставника, сьогодні за Божественною літургією в Спасо-Преображенському соборі на Теремках, підніс молитви про упокоєння в оселях з праведними всіх голодом від безбожних заморених та за Правду Божу закатованих.

 

Духівник Фонду підніс молитви за всіх загиблих в роки Голодоморів