У День Збройних Сил України ветерани АТО вiдвiдали Музей Блаженнiшого Митрополита Володимира


У День Збройних Сил України ветерани АТО вiдвiдали Музей Блаженнiшого Митрополита Володимира  6 грудня 2016 року до Спасо-Преображенського собору на Теремках завiтали представники Асоцiацiї ветеранiв АТО України, на чолi з головою цiєї структури Юрiєм Ломовим, який брав участь у боях за Донецький аеропорт.

Тут, до Дня Збройних Сил України, було вiдслужено молебень про мир в державі та панахиду за вiйськовослужбовцями, загиблими на Сходi України.

Пiд час богослужiння, було прочитано молитву до великомученика Георгiя Побiдоносця — перед афонським списком iкони святого, який був написаний у монастирi Ксенофонт i доставлений у Київ духiвником Фонду пам'ятi Блаженнiшого Митрополита Володимира митрополитом Переяслав-Хмельницьким i Вишневським Олександром.

Вiйськовослужбовцi вклонилися чесному образу, який, доречi, восени 2015 року, було провезено по населенним пунктам Донецької областi, у яких дислокувалися пiдроздiли Державної спецiальної служби транспорту.

Благочинний Преображенського собору протоiєрей Валерiй Кравець побажав воїнам мужностi, мудростi, терпiння та вiри. «Якщо ми будемо просити у Бога миру для нашої країни — з вiрою, то Вiн обов'язково пошле нам його», — зазначив, зокремя, священик. А також наголосив на важливiй ролi жiнок (матерiв i дружин), якi чекають своїх рiдних з вiйни, назвавши їх берегинями.

Далi клiрик собору протоiєрей Андрiй Дудченко розповiв гостям iсторiю храму, який був побудований коштом директора "Лiко-холдинга" Iгоря Лисова та освячений спочилим Блаженнiшим Митрополитом Володимиром 13 жовтня 2010 року.

Потiм вiйськовослужбовцi оглянули виставку малюнкiв «Україна очима дiтей».

Цi роботи духiвнику Фонду передали учнi школи «Наше майбутнє», яка знаходиться у мiстi Мадрид (Королiвство Iспанiя) — пiд час вiдкритого уроку на тему «Блаженнiший Митрополит Володимир i дiти», який провiв для них митрополит Олександр.

Дiти попросили владику показати цi малюнки українським вiйськовослужбовцям, що, власне, i було зроблено сьогоднi.

Потiм ветерани АТО поклали живi квiти до пам'ятника Блаженнiшому Митрополиту Володимиру та проспiвали спочилому Архіпастирю «Вiчну пам'ять».

У День Збройних Сил України ветерани АТО вiдвiдали Музей Блаженнiшого Митрополита Володимира  Далi була екскурсiя музеєм, пiд час якої вiйськовослужбовцi оглянули експозицiю особистих речей покійного Предстоятеля УПЦ, а також переглянули фотослайди про вiдвiдання митрополитом Олександром зони АТО. Ця подiя вiдбулася у березнi 2015 року, за сприяння голови Адмiнiстрацiї Державної спецiальної служби транспорту генерал-лейтенанта Миколи Малькова.

Пiсля розповiдi про миротворчу дiяльнiсть Фонду в умовах вiйни на Сходi України, секретар митрополита Олександра Ольга Заріцька презентувала головi Асоцiацiї ветеранiв АТО України книгу Олександра Андрущенка «Пам'ять про Блаженнiшого Митрополита Володимира у зонi АТО».

Цього дня всi присутнi вiйськовослужбовцi та члени їхнiх родин отримали пам'ятнi подарунки вiд Фонду пам'ятi Блаженнiшого Митрополита Володимира та громади Преображенського собору.

На останок їх пригостили чаєм iз солодощами.

Доречи, воїни також витягли iз плетеного кошика бублики, до яких прив'язанi папiрцi з прижиттєвими висловами Блаженнiшого Митрополита Володимира.

Вцiлому цей захiд до Дня Збройних Сил України вiдбувся за сприяння духiвника Фонду митрополита Олександра та голови парафiяльної ради собору Iгоря Лисова.

«Асоцiацiя ветеранiв АТО України — це нова органiзацiя, i на початку своєї дiяльностi бiйцi захотiли заручитися духовною пiдтримкою з боку священнослужителя, який не лише має досвiд спiлкування з вiйськовослужбовцями, але й сам бував у зонi АТО. Сподiваємося, що сьогоднiшнiй захiд поклав початок плiдної спiвпрацi мiж ветеранами АТО та Фондом пам'ятi Блаженнiшого Митрополита Володимира. Тим бiльше, що вибiр захисникiв Вiтчизни саме на цю структуру припав не випадково», — зазначив вiдповiдальний за взаємодiю Фонду зi Збройними Силами України Олександр Андрущенко.

 

ФОТОАЛЬБОМ >>>