Духівник Фонду взяв участь у презентації Молитовника українською мовою

12 січня 2017 року у Відкритому Православному Університеті (ВПУ) відбулася презентація Молитовника українською мовою - першого творчого видання щоденних молитов, складеного на основі класичних чинів Часослову та молитов наших сучасників. Автор ідеї і упорядник цього видання протоієрей Андрій Дудченко – клирик Спасо-Преображенського собору на Теремках та член наукової ради ВПУ. В цьому проекті автори намагалися втілити ідею об’єднання у єдиній молитві православних християн України, розділених на церковні юрисдикції, що не визнають одна одну.

Презентацію відвідав духівник Фонду пам’яті Блажннішого Митрополита Володимира митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр. Звертаючись до зібрання, владика, зокрема, подякував упоряднику, видавцям, та всім, хто працював над Молитовником, за продовження справи Блаженнішого Митрополита Володимира, з благословення якого свого часу були видані Пересопницьке Євангеліє, Древній Києво-Печерський молитвослов з чином ранкових і вечірніх молитов із “Полууставу” свт. Петра Могили, а також побажав подальшої співпраці і нових видань.

Зазначимо, що митрополит Олександр став першим єпископом, який побачив нове видання на власні очі. Владика позитивно сприйняв ідею новаторського видання і побажав продовжувати роботу в цьому напрямку. Крім того, духівник Фонду запропонував провести в найближчому часі презентацію видання у Спасо-Преображенському соборі на Теремках.