Духівник Фонду пам’яті мав зустріч з Єрусалимським Патріархом Феофілом III

16 лютого 2017 року розпочалася паломницька поїздка до Святої Землі групи прочан Спасо-Преображенського собору на Теремках та співробітників компанії «Ліко Холдинг» на чолі з духівником Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира митрополитом Переяслав-Хмельницьким і Вишневським Олександром.

У день приїзду українські прочани відвідали храм апостола Петра та гробницю праведної Тавіфи у Яффі, де піднесли молитви за Україну.

17 лютого, з благословіння Блаженнішого Феофіла ІІІ, Патріарха Святого Града Єрусалима і всієї Палестини, митрополит Олександр звершив Божественну літургію на Гробі Божої Матері в Гефсиманії.

Після цього паломницьку групу з України у резиденції Патріархії в Старому місті Єрусалима прийняв Патріарх Феофіл. Духівник Фонду поздоровив Блаженнішого Владику з наступаючим 65-літтям та подарував комплект предстоятельських панагій. Також Патріархові було презентовано останні видання Фонду, зокрема, «Cлужбу Божу для дитячого хору на підставі українських церковних мелодій».

Потому паломники вклонилися Порогу Судних Воріт. До речі, на цьому місці, 28 листопада 2014 року, духівник Фонду освятив пам'ятну табличку на честь Владики Володимира. Нагадаємо, що в 1966 році майбутній Предстоятель Української Православної Церкви в сані архімандрита був призначений заступником начальника Руської духовної місії в Єрусалимі та певний час жив у Олександрівському подвор’ї.