Свято «Масляної» для людей похилого віку


24 лютого 2017 року  зусилями Просвітницького Центру Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира та недільної школи Свято–Кирилівського чоловічого монастиря (м.Київ) було проведено свято «Масляної» для мешканців столичного Спеціалізованого житлового будиноку для ветеранів війни та праці, громадян похилого віку та інвалідів.

 

Свято «Масляної» для людей похилого віку
 
Будинок знаходиться на вул. Будищанська, 4 на сьогоднішній день в ньому проживає більше 80 чоловік. Особливістю будинку є його історія створення, як особливого місця підтрики для самотніх людей похилого віку. В будинку передбачені нежитлові приміщення площею 900 кв.м для обслуговування мешканців: лікувальний зал, бібліотека, їдальня, зал для глядачів, гардероб, душові тощо.  

 

Свято «Масляної» для людей похилого віку

На дідусів та бабусь цього дня очікував тематичний концерт від вихованців недільної школи, смачні частування млинцями і подарунки від Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира.

 

Свято «Масляної» для людей похилого віку

Доречі вихованці недільної школи Свято – Кирилівського чоловічого монастиря є учасниками цьогорічного духовно–культурно просвітницького проекту благодійний Різдвяний фестиваль “Сяйво Віфлеємської зорі”. Ще у січні цього року викладачі спільно з вихованцями недільної школи відвідали з благодінийм концертом Свято–Вознесенський монастир, що в селі Банчени, Чернівецької області. З різдвяною виставою діти завітали до Дитячого будиноку, що існує старанями владики Лонгіна настоятеля  вище згаданого монастиря.   

 

Свято «Масляної» для людей похилого віку
 
У дитячому будинку проживає більше 250-ти дітей, за якими доглядають сестри з монастиря Боянськой ікони Божої Матері. Земельна ділянка для споруди храму і сирітського будинку в 1999 році пожертвували православні християни с. Молниця. Силами братії Банченського монастиря і прихожан, був споруджений комплекс для нормального мешкання тут дітей-сиріт. 29 вересня 2002 року освячений храм на честь ікони Божої Матері “Всіх скорботних Радість” і дитячий будинок-притулок для сиріт в с. Молниця. Освячення очолював Блаженнійший Митрополит Володимир.

 

Свято «Масляної» для людей похилого віку

По завершенні сьогоднішніх виступів з вітальним словом від імені духівника Фонду митрополита Олександра до усіх присутніх звернулася керівник Просвітницького Центру Фонду Ксенія Зозуля та вручила усім учасникам заходу Подяки та солодкі подарунки.

 

Свято «Масляної» для людей похилого віку
 
Зустрічі із жителями Спеціалізованого житлового будиноку для ветеранів війни та праці, громадян похилого віку та інвалідів у м.Київ пройшла у дуже теплій та родинній атосфері. Організатори висловлюють подяку усім хто долучився до заходу та віддав часточку свого тепла, яка обігріла серця цих самотніх людей.