За підтримки Просвітницького Центру Фонду у дитячій художній школі мистецтв №11 відкрилася виставка ікон під назвою «Світло істини» вінницької іконописної школи-майстерні «Ассіст»


5 березня 2017 року
,  в  першу неділю Великого посту, коли  Церква урочисто святкує відновлення іконошанування, іменоване «Торжеством Православ’я», в стінах дитячої художньої  школи №11 Дарницького району міста Києва пройшло відкриття виставки ікон Іконописної школи–майстерні «Ассіст» з м.Вінниці.

Іконописна майстерня «Ассіст» діє під керівництвом відомого українського іконописця Ростислава Моцпана.  Він керує іконописною майстернею і викладає у дитячій студії творчого розвитку при храмі священномученика Володимира у Вінниці. Мета засновників студії – підготовка творчої молоді до роботи в сакральному мистецтві, але сюжети робіт і творчі завдання не обмежуються лише релігійною тематикою, студійці отримують загальне художнє розвиток. Під час навчання  учні опановують різні техніки образотворчого та декоративного мистецтва: живопис, графіку, різьблення по дереву, кераміку, ювелірне мистецтво і мозаїку. Юні вихованці студії не раз ставали переможцями мистецьких конкурсів та фестивалів.

Організатори виставки: Просвітницький Центр Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира та Управління культури Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації.

З привітальними словами виступили: Духівник Фонду пам’яті  Блаженнішого Митрополита Володимира митрополит  Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, начальник Управління культури Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації Наталія Мельничук та керівник  іконописної школи–майстерні «Ассіст» Ростислав Моцпан.

Особливістю відкриття виставки став виступ кобзаря Іваненка Євгена з Київського кобзарського цеху. В його виконанні пролунали  духовні псальми XIX ст.

На завершення заходу для всіх охочих пройшов майстер-клас від Ростислава Моцпана. Кожен з учасників зміг долучитись до древніх традицій нашої країни.

Виставка триватиме до 26 березня. Адреса: Дитяча художня  школа мистецтв №11 (Київ, вул. Юрія Пасхаліна, 15а)