На вершині Афонської гори духівник Фонду підніс молитви за мир в Україні


24-27 червня 2017 року тривала паломницька поїздка делегації Спасо-Преображенського собору м. Києва до монастирів Святої Гори Афон. Очолив паломницьку групу духівник Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира та настоятель собору митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр. Серед паломників, голова парафіяльної ради собору Ігор Лисов, ключар храму протоієрей Валерій Кравець, клірики та парафіяни.

25 червня духівник Фонду очолив Божественну літургію в Руському Пантелеімоновому монастирі на Афоні.

26 червня паломники у священному сані відправили Божественну літургію в скиту святої Анни на Афоні. Цей скит, присвячений матері Пресвятої Богородиці - святій праведній Анні - є найдавнішим на Афоні. До нього щодня стікаються паломники, його проходять і зупиняються у ньому на відпочинок ті паломники, хто піднімається на вершину Святої гори. Після Літургії українські паломники розпочали підйом на гору, висота якої становить 2033 метри над рівнем моря.

На вершині встановлено хрест, а поруч знаходиться невеличка церква Преображення Господнього. Митрополит Олександр підніс молитви за щонайскоріше завершення війни в Україні. Владика у молитвах згадав всіх, хто прохав про це.

27 червня, на завершення паломництва, духівник Фонду звершив Літургію в храмі святителя Іоана Золотоустого в скиту Святої Анни.