Духівник Фонду очолив зустріч мощей великомученика Димитрія Солунського у столичному Преображенському соборі


8 листопада 2017 року, у день пам’яті великомученика Димитрія Солунського, до Спасо-Преображенського собору на Теремках з грецького міста Верія було принесено велику християнську святиню: правицю святого Димитрія - заступника воїнів і градоначальників.

Ковчег з мощами до Києва доставила делегація Елладської Православної Церкви на чолі з митрополитом Верійським, Наусським і Камбанійським Пантелеімоном.

Зустріч мощей очолив духівник Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира та настоятель собору митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр разом із архієпископом Кам’янським і Царичанським Володимиром, архієпископом Макарівським Іларієм, духовенством храму та міста.

Після зустрічі була відправлена святкова всенічна.

9 листопада митрополит Олександр у співслужінні митрополита Житомирського і Новоград-Волинського Никодима,  архієпископа Кам’янського і Царичанського Володимира, архієпископа Макарівського Іларія, духовенства собору та гостей у священному сані звершив Божественну літургію.

За час перебування святині тисячі людей підійшли вшанувати святі мощі, багато хто сповідався і причастився за Літургією.

Опівдні після молебня з акафістом правицю великомученика Димитрія відвезли до аеропорту Бориспіль, звідки митрополит Верійський Пантелеймон перевіз її до місця постійного перебування у Греції.

Нагадаємо, що ця святиня вже перебувала у Києві у 2011 році, з благословення Блаженнішого Митрополита Володимира, коли, зокрема, була принесена й до Преображенського собору.

 

Зустріч мощей

 

Літургія та проводи мощей