У день пам’яті святителя Миколая Чудотворця духівник Фонду молитовно відзначив 10-ту річницю єпископської хіротонії

У день пам’яті святителя Миколая Чудотворця духівник Фонду молитовно відзначив 10-ту річницю єпископської хіротонії

19 грудня, десять років тому, найближчий помічник приснопоминаємого Блаженнішого Митрополита Володимира архімандрит Олександр (Драбинко), а нині митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський, був висвячений у єпископа Української Православної Церкви. До речі, цього ж дня 2010 року єпископ Олександр був піднесений у сан архієпископа і це відбулося в біля мощей святителя Миколая у місті Барі.

Привітати владику з першим ювілеєм святительства сьогодні прийшли митрополит Вишгородський і Чорнобильській Павел, чисельне духовенство, голова Парафіяльної ради собору Ігор Лисов і численні гості. Після служби в соборі було влаштоване дитяче свято з виставою, запаленням ялинки і солодощами. На це свято прийшли діти з “Ліко-школи” та дитячого садочку “Ліко-світ”.

За Божественною літургією митрополитам Павлу і Олександру співслужили архієпископ Бучанський Пантелеїмон, архієпископ Макарівський Іларій, архієпископ Городницький Олександр і архієпископ Обухівський Іона.

Голова Парафіяльної ради собору Ігор Лисов, вітаючи парафіян і гостей із днем святого Миколая, побажав усім мати гарне майбутнє з щирою вірою в Бога. Ігор Володимирович подякував наміснику Києво-Печерської Лаври владиці Павлу та всім присутнім єпископам за спільне богослужіння та за високу оцінку нашої мирної праці.

Митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр сердечно подякував всім єпископам, духовенству, голові Парафіяльної ради, парафіянам і гостям собору за привітання з ювілеєм архієрейської хіротонії: “Як ми збираємося і єдними устами і єдиним серцем славимо Бога, і в сьогоднішній день і надалі – нехай благословить Бог піднімати руки перед престолом Божим і всім нам збиратися, щоб усі ми були разом і просили у Бога миру, благополуччя і добра кожному на благу потребу”.