Учасники Різдвяного фестивалю «Сяйво Віфлеємської зорі 2018» завітали до «Школи життя»


16 січня 2018 року пройшов другий благодійний концерт в рамках ІІ Благодійного Різдвяного фестивалю «Сяйво Віфлеємської зорі 2018».

Просвітницький Центр Фонду пам'яті Блаженнішого Митрополита Володимира продовує традицію просвітницького служіння в Різдвяний період. Цього дня марафон благодійних виступів в рамках Фестивалю продовжив Зразковий художній колектив – хор «Веселка» ЦДЮТ Оболонського району, м.Київ, художній керівник хору Пальчикова Т.О., акомпаніатор Скоробагатько О.В.

Свято Різдвяного настрою протягом години панувало в стінах Спеціалізованого закладу для дітей з особливими потребами «Школа життя». В даний час "Школа життя" - це некомерційна організація батьків, дітей з такими діагнозами, як аутизм, ДЦП, хворобу Дауна, затримкою розумового розвитку різного ступеня, а також фахівців, зайнятих корекційним навчанням і соціальною адаптацією таких дітей.



Учасники Різдвяного фестивалю «Сяйво Віфлеємської зорі 2018» завітали до «Школи життя»


Установа була  організована в 1993 році Марією та Анатолієм Щибрик, які вирішили надати альтернативу існуючій державній системі здачі дітей в будинок інвалідів і надати аутичній донці Любі можливість відвідувати навчальний заклад. Лікарі України говорили їм забути про Любу і, що не варто турбуватися про її навчанні. Але після того, як батьки побачили позитивні результати в навчанні Люби в спеціальній школі в Англії, вони почали процес створення подібної школи в Україні. У школі навчається щорічно до 40 дітей. Протягом першого року роботи школи четверо дітей стали розмовляти і одна дитина з діагнозом: імбіцил після обстеження психолого-медико-педагогічною комісією отримала право навчатися в загальноосвітній школі. Це вселило віру не тільки в батьків, але і в фахівців, які прийшли працювати з аутичними дітьми та дітьми-інвалідами, мають дуже великі труднощі в навчанні і розвитку. Працюючи за новими для нашої країни методикам, переймаючи досвід у англійців, шотландців, американців і німців під час стажувань, семінарів, тренінгів, а також, накопичуючи власний досвід роботи, колектив школи досяг того, що 29 дітей чесно "відвоювали" право на навчання в державній системі освіти.

Учасники Різдвяного фестивалю «Сяйво Віфлеємської зорі 2018» завітали до «Школи життя»

Сьогодні як найкраще втілились основні цілі проведення фестивалю: показати традиції українського народу в тому числі в руслі православ`я та їх розвиток у сучасності щодо різних видів мистецтв;сприяти відродженню традиційної православної культури України, заснованої на високих ідеалах Істини, Добра, Милосердя, Краси та Благодійності; зміцнювати дружні та творчі контакти між учасниками фестивалю; сприяти задоволенню потреб населення у додаткових культурно-просвітницьких заходах духовної, високоморальної спрямованості. Захід  розпочався із вітального слова від імені духівника Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира митрополита Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра.

З привітанням до присутніх звернулась керівник Просвітницького Центру Фонду Ксенія Зозуля: «Прийміть найширіші вітання дорогі діти, брати та сестри від духівника нашого Фонду митрополита Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра. З його благословеням ми сьогодні продовжуємо марафон благих справ у вигляді мистецького дійства ми разом із вами сьогодні прославимо Різдво Христове, поділимось теплом та любовю в наших серцях. Я дякую усім учасникам, викладачам, художнім керівникам, усім небайдужим людям зусилями яких ми сьогодні маємо можливість радіти та обєднуватись заради добра».

Також до усіх присутніх звернулась директор «Школт життя» Марія Щибрик: "Не дивлячись на всі проблеми, що виникають, ми впевнені, що виживемо, і, більш того, будемо процвітати, тому що те, що ми робимо, правильно і необхідно суспільству. Ми сподіваємося, що існує багато добрих людей, завжди готових допомогти тим, хто в біді. Так, навіть без надії можна сподіватися. Я дякую усім вам за сьогоднішнє свято для наших дітей та дорогих матусь".


Учасники Різдвяного фестивалю «Сяйво Віфлеємської зорі 2018» завітали до «Школи життя»


По завершені концертної програми сьогоднішнього заходу діти отримали іменні Подяки від Фонду, як учасники ІІ Благодійного Різдвяного фестивалю «Сяйво Віфлеємської зорі 2018» та солодкі подарунки від партнера проекту компанії «Оctagon Outdoor». Організатори висловлюють подяку усім причетним до організації та проведення благодійного заходу, в тому числі усім волонтерам, благодіникам та  небайдужим людям. Нехай Господь сторицею поверне вам за ваші благі справи! Марафон благодійних концертів продовжується.