Благодійна акція «Три мішечки» - передано речі дітям з туберкульозного диспансера

27 січня 2018 року відбулась передача речей зібраних в рамках щорічної благодійної акції «Три мішечки» від Миколая до Водохреща – для дітей з Київського обласного протитуберкульозного диспансера.

«Три мішечки» - це особлива акція до якої долучаються усі охочі, хто прагне наслідувати своїм життям хороший приклад святого Миколая та може присвятити часточку свого часу для того, аби стати кращим, добрішим та своїм життям засвідчувати, що творити та примножувати добро це призначення кожної людини!

 

Благодійна акція «Три мішечки» - передано речі дітям з туберкульозного диспансера

Київський обласний протитуберкульозний диспансер розміщений на околиці м. Боярка Києво-Святошинського району в лісопарковій зоні. У корпусі, збудованому в 1995 році, розмістились легенево-хірургічне, терапевтичне відділення з ліжками для диференційної діагностики туберкульозу, відділення інтенсивної терапії з сучасним обладнанням,  пераційний блок, аптека, дитяче та поліклінічне відділення, санпропускник. У складі протитуберкульозного диспансера діє поліклініка на 50 відвідувань на зміну та стаціонар на 260 ліжок. Щороку більш як тисяча хворих отримує у диспансері висококваліфіковану медичну допомогу, повноцінне харчування, увагу і турботу медичного персоналу. Одужанню сприяють також особливі кліматичні умови заміської зони та сосновий ліс.

На даний час протитуберкульозний диспансер є:
- головним спеціалізованим лікувально-діагностичним закладом області, який забезпечує попередження, своєчасне виявлення та висококваліфіковане лікування туберкульозу згідно з адаптованою до національних умов ДОТС-стратегією боротьби із туберкульозом;
- здійснює організаційно-методичне керівництво протитуберкульозною роботою загальних лікувально-діагностичних закладів області;
- є базою інтернатури за спеціальністю «Фтизіатрія» та базою підвищення кваліфікації лікарів, середнього та молодшого медперсоналу туберкульозного профілю області.

 

Благодійна акція «Три мішечки» - передано речі дітям з туберкульозного диспансера


Нагадаємо, що з благословення духівника Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира та настоятеля Спасо-Преображенського собору на Терамках митрополита Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра було проведено щорічний благодійний проект «Три мішечки». Акція діяла від Миколая до Водохреща. Протягом цього періоду кожна небайдужа людина мала можливість стати так би мовити помічником святого Миколая, долучившись до благої справи вибравши кому саме хоче допомогти, а саме: «Мішечок для багатодітних сімей»; «Мішечок для дітей з туберкульозного диспансеру»; «Мішечок для безхатьків». Цього року в рамках акції проводився збір речей, одяг для дітей та дорослих, дитячі книги (розмальовки, пізнавальна література, казки), іграшки (конструктори, машинки, ляльки тощо), шкільна канцелярія (фломастери, краски, альбоми, зошити, олівці, пластилін) та засоби гігієни (зубна паста, мило, шампунь).

Організатори благодійної акції: Просвітницький Центр Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира та клір Спасо-Преображенського собору. Детальніше тел. (098) 9992583 або (096)7903436.

Координатори та волонтери хочуть висловити усім людям, які допомогли в рамках благодійного проекту – “ВЕЛИЧЕЗНЕ ДЯКУЄМО!” Нехай Вам Господь Бог поверне сторицею за вашу щедрість та небайдужість до дітей з туберкульозного диспансеру, людей похилого віку, багатодітних родин та безхатьків.