«Всебічний розвиток дітей, наша прерогатива» - Просвітницький Центр Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира

З першого дня діяльності Просвітницький Центр Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира одним із основних напрямків у своїй роботі виокремив підтримку дітей з багатодітних  родин в тому числі, залученням до участі в пізнавальних як духовно- просвітницьких, так і культурних акціях за підтримки партнерів Центру.

Січень  2018 року не став виключенням та був наповнений яскравими емоціями та креативними подіями. Більше сотні дітей змогли відкрити для себе нові горизонти у сфері телебачення, кулінарії грузинського народу, читанні книг у «Казковому трамвайчику», класичного мистецтва та інш.

3 та 4 січня 2018 року діти з багатодітних родин, якими опікується Просвітницький Центр побували в "Казковому трамвайчику". На малечу очікували новорічні читання, казкові ігротеки та цікаві майстер - класи. Благодійна акція проведенна за підтримки партнерів Центру в тому числі авторів програми дитячого дозвілля від Національної бібліотека України для дітей, Комунального підприємства "Київпастранс" та Департаманту транспортної інфраструктури КМДА. "Казковий трамвайчик" проект Національної бібліотеки став несподіваним і бажаним подарунком до новорічно-рідвяних свят для усіх маленьких жителів Києва та їхніх батьків, популярним місцем проведення сімейного дозвілля і навіть тим місцем, яке відкрило можливості сучасної бібліотеки та зруйнувало стереотипні уявлення про неї.

 

«Всебічний розвиток дітей, наша прерогатива» - Просвітницький Центр Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира


 
14 січня батьки та діти з багатодітних родин відвідали чудовий культурно – просвітницький захід організований партнером Просвітницького Центру, столичним Мистецьким Центром «Шоколадний дім». Фестиваль класичної камерної музики «Шоко - Класика» порадував дітвору  та дорослих творами видатних композиторів Моцарта, Шопена, Вівальді. Доторкнутися до прекрасного та віднайти апогей людського і духовного часто допомагає класична музика, яка пройшла випробування часом і є визнаним каноном зразкового твору у музичному мистецтві. Класична музика для дітей - це завжди розвиток внутрішнього світу, а для дорослих це ніжність і світ роздумів, бажань та мрій. Останні дані науковців засвідчують, що прослуховування класичних творів має тривалий позитивний вплив на мозок людини. Особливо добре вона впливає на розвиток немовлят в утробі матері. Висновок із усього вищесказаного: вплив класичної музики і науково, і експериментально доведено через численні практичні дії. Класична музика поліпшує здоров'я і самопочуття всіх охочих до неї людей.

 

«Всебічний розвиток дітей, наша прерогатива» - Просвітницький Центр Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира


 
24 січня підопічні Просвітницького Центру дітвора з багатодітних родин відвідали телеканал UA:ПЕРШИЙ в тому числі побували і у Музеї національного телебачення. Музей НТКУ відкрився 16 листопада 2006 року, до 55-ї річниці українського телебачення. Це перший в Україні музей, присвячений диву телебачення! Фундаторами музею були телевізійники, які стояли біля витоків професійного телевізійного мовлення в Україні, й працювали ще на Хрещатику, 26. Ті, хто першим натиснув кнопку "ефір" у 1951 році й закладав цеглини нового апаратно-студійного комплексу ТелеОлівця на вулиці Мельникова. 5 листопада 2011 року, до 60-річчя українського телебачення, відкрився другий зал! Це – модель першої телевізійної студії, інсталяція роботи телеефіру 50-х років минулого сторіччя. У листопаді 2013 року музей поповнився виставковою площею у головному вестибюлі. Перша фотовиставка присвячувалася ювілеям ТелеОлівця та Київської телевежі, друга – розповідає про обличчя українського телеекрану, які починали еру телемовлення у столиці та різних регіонах України. З 2014 року в музеї є інтерактивний знімальний майданчик, завдяки якому можна спробувати себе у ролі ведучого або оператора, відкрити дива телевізійних технологій і за мить опинитися в студії 70-х або в будь-якому куточку Всесвіту!

 

«Всебічний розвиток дітей, наша прерогатива» - Просвітницький Центр Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира



27 січня на маленьких діточок з багатодітних родин очікував сюрприз від колективу Просвітницького Центру та ТРЦ «Гулівер», а саме майстер-клас «ліпка з глини». В процесі заняття у дітей розвивається творча уява та фантазія, вдосконалюється дрібна моторика рук, що дуже важливо для становлення маленької людини. Насправді глина - це унікальний природний матеріал, дуже пластичний і піддатливий, що практично не має обмежень в своїх можливостях та дозволяє втілити найсміливіші дитячі мрії. Акція пройшла дуже весело та по сімейному. Дітки дізнались про особливості матеріалу та навчились створювати симпатичні іграшки.

 

«Всебічний розвиток дітей, наша прерогатива» - Просвітницький Центр Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира



28 січня колектив Просвітницького Центру організував культурно-просвітницький  та пізнавально-смачний майстер-клас для дітей з багатодітних родин. Акція втілилась дякуючи спільним зусилям Просвітницького Центру та столичного ресторану "Генацвале&Хінкалі". Діти дізнались про чудову країну Грузію, її традиції та навчились готувати хачапурі - одну з найпопулярніших страв грузинської кухні. У традиційному розумінні хачапурі представляємо собою ароматну випічку з великою кількістю сирної начинки. Майстер-клас "Genatsvaleк" провів повар ресторану Аврамінко Максим. По завершенні маленькі "поварята" за традицією ресторану отримали символічні пам'ятні Дипломи "за найкращий Хачапурі".

 

«Всебічний розвиток дітей, наша прерогатива» - Просвітницький Центр Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира


 
30 січня діти з багатодітних родин - підопічні Просвітницького Центру наочно доторкнулись до історії Київського метрополітену. Для дітей було організовано пізнавальну екскурсію в Музеї метрополітену. Перший зал присвячено спорудженню та відкриттю черг метрополітену різних років. Тут ви знайдете документи та фото перших років будівництва та роботи метро, особисті речі попередніх керівників метрополітену, нагороди–ордени та багато іншого. Також тут є особливий експонат ― діючий макет станції "Дніпро" у типорозмірі 1:87 із першим депо у тому вигляді, який вони мали у 1960-65 рр. Можна проглянути, як відбувався підйом вагонів типу Д на естакаду станції. А от у третьому залі встановлено перший первинний годинник із центральної часової станції метро, що синхронізував час та інтервали, діючий макет роботи оборотного тупику (виконано у типорозмірі 1:87). На стендах цього залу розміщено інформацію про підрозділи – службу воєнізованої охорони, служби ЕМ, ТС, П, а також про інформаційно-обчислювальний центр і проектно-конструкторське технологічне бюро метрополітену.

 

«Всебічний розвиток дітей, наша прерогатива» - Просвітницький Центр Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира


 
31 січня група діти з багатодітних родин, якими опікується Просвітницький Центр продовжили знайомство з таємничим світом телебачення. Сьогоднішня група у супроводі дорослих відвідала телеканал "Глас". Телерадіокомпанія «Глас» - український релігійний супутниковий телеканал. Згідно із задумом засновників, ефірна політика каналу повинна слідувати принципам творення, гуманізму, високої моралі і освіти. «Глас» орієнтований на охоплення максимально широкої глядацької аудиторії, намагаючись вести мовлення для всіх вікових груп населення країни. Основний контингент телеканалу - люди, які проявляють інтерес до питань культурного та духовного розвитку, української і світової історичної спадщини. Сітка мовлення на 100% складається з авторських програм, причому програми на політичну тематику і реклама повністю відсутні. Колектив Просвітницького Центру висловлює подяку усім причетним до події і особливо журналістці (сурдоперекладачу) - співробітниці каналу, Катерині Дятловій, яка сьогодні виділивши свій час, провела чудову та пізнавальну екскурсію для маленьких гостей та головному редактору дитячої програми «Наш час» Наталії Зеленковій.

 

«Всебічний розвиток дітей, наша прерогатива» - Просвітницький Центр Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира


 
Колектив Просвітницького Центру продовжує свою місію допомоги підростаючому поколінню в тому числі продовжує знайомити дітей з безмежним світом можливостей та розвитку своїх власних духовних та душевних потреб.

Для участі у просвітницьких акціях багатодітна родина повинна буди включеною до списків Просвітницького Центру. Реєстрація за тел. (096) 790 34 36 Людмила Михайлівна Юрчук.