«Школа прощення» - новий проект Просвітницького Центру Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира


10 березня 2018 року розпочав роботу новий духовно-просвітницький проект Просвітницького Центру Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира під назвою «Школа прощення». Мета проету: допомогти слухачам звільнитися від накопичених образ і болю у стосунках між рідними людьми; допомогти розставити пріоритети у власному житті та родинних стосунках; показати важливість ролі батьків у вихованні здорової особистості, як духовно так і соціально; допомогти розкрити слухачам навики до відкритого, щирого спілкування та довірливих стосунків.

 

«Школа прощення» - новий проект Просвітницького Центру Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира



За життя Блаженніший Митрополит Володимир зауважував: «Немає в Церкві без прощення покаяння, а без покаяння немає й прощення. Кожного свята, кожного недільного дня, Господь ставить попереду тих, хто бажає очищення та оновлення. Кожний з нас знає, як буває важко розкаятися в тому, що ми зробили щось недобре, а буває важко найти спільну мову нашим ворогом, з тим, хто нас образив. Я бажаю, щоби Господь обновив наші сили й зміцнив у нашому подвизі християнина, вірі, надії й любові. Будемо вдячні Богові, що маємо від Нього все необхідне для нашого спасіння, за те, що люблячи Бога, ми намагаємося любити один одного. Ми віримо, що Господь допоможе нам бути чистішими, міцнішими, досконалішими й допоможе звершувати це заповідане Богом нам веління, для того, щоб славилося Ім’я Господнє та було спасіння нашим душам. Великий піст, в період якого ми вступаємо, є час покаяння і наближення до нашої земної і небесної Пасхи — нашого позбавлення, до Царства Небесного. Час Великого посту — це час покаяння і очищення. Без покаяння немає очищення, а без очищення немає спасіння. Покаянням, виправдався митар, пробачено грішницю, покаяння відкрило розсудливому розбійнику райські двері, покаянням апостола Петра, що відрікся, було пробачено і відновлено в апостольській гідності. Істинному покаянню передує, по вченню Церкви, одна необхідна умова — прощення образ і примирення. Всі ми живемо в суспільстві, разом трудимося і разом звершуємо наш життєвий шлях…».

 

Блаженніший Митрополит Володимир


Спікери проекту: Бакумець Оксана Володимирівна - практикуючий психолог з досвідом роботи більше 20 років в дитячій психології, сімейний психолог, сертифікований психотерапевт та протоієрей Димитрій Черкашин - настоятель храму Різдва Богородиці с.Глібівка, Вишгородського  району, багатодітний батько-вихователь дитячого будинку сімейного типу. Загалом у родині Черкашиних - 13 дітей, з яких 6 своїх і 7 прийомних. На сьогоднішній зустрічі обговорювались наступні питання: Навіщо і як прощати образи? Що таке любов та прощення в родині? «Які мама й татко, таке і дитятко». Особистий приклад у сімейному вихованні та формуванні принципів життя у дітей та інш.

 

«Школа прощення» - новий проект Просвітницького Центру Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира



Проект корисний:
- Для дорослих, які шукають відповіді на питання: «Як навчитись прощати по справжньому?»
- Для людей, які стомилися нести тягар образ, гніву, розчарувань та шукають допомоги у звільнені для власного «зцілення».
- Для батьків, дідусів, бабусь та інших членів родини, які знаходяться у пошуку знань потрібних для виховання підростаючого покоління, та які хочуть отримати професійні поради від фахівців ;
- Для батьків, які шукають відповідь на питання: «Як будувати стосунки з дітьми в тому числі у підлітковому віці»;
- Для всіх хто дбає про збереження здорових стосунків у сім'ї.
 

«Школа прощення» - новий проект Просвітницького Центру Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира


Автор проекту: Інна Іванівна Брич - «У мене давно зріла ідея втілити подібний проект в життя. А Великий піст як найкраще підходить для початку просвітницької діяльності в тому числі у сфері прощення. «Школа прощення» - це бесіди із спеціалістами з великим власним житєвим досвідом і професіоналах у своїх сферах. Адже і психолог і священослужитель спільно з якими ми вітілюємо ідею насправді мають чим поділитися із людьми які шукають зання за для «справжнього» прощення».

«Школа прощення» - новий проект Просвітницького Центру Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира

 

Під час зустрічі панувала вільна, сімейна атмосфера дякуючи чому між спікерами та слухачами виникали діалоги, які ще ширше розкривали тему Прощення.  Організатори дякують усім причетним до події та до реалізації проекту «Школа прощення». Наступна зустріч запланована у квітні місяці. Слідкуйте за анонсами!

Реєстрація:
Для участі у проекті (лекціях) потрібно зареєструватися за тел. (063) 068 99 11 - автор та координатор проекту, Інна Іванівна.