Майже дві сотні школярів познайомились із християнським сакральним живописом


15 березня 2018 року майже дві сотні школярів Дарницького району столиці відвідали виставку сакрального (священного) християнського живопису іконописця Горбаня С.І. та його учнів з різних куточків України. Протягом декількох тижнів виставка буде експонуватися в Культурно-мистецькому центрі на Лівому березі (вул. Ревуцького, 6). Сакральне мистецтво тісно повязане з вірою в Бога, релігійними обрядами, релігійним життям, символізмом божественої сили.

 

Майже дві сотні школярів познайомились із християнським сакральним живописом


 
Організаторами виставки є Просвітницький Центр Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира та Управління культури Дарницької районної державної адміністрації. Виставка проводиться з благословення духівника Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира митрополита Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра.  Особливо натхненим знайомство із експозицією стало завдяки професіоналізму співробітників виставкової зали Культурно – мистецького центру, які підготували креативну лекцію – бесіду, що не залишила байдужою жодну дитину, яка цього дня завітала на виставку.

 

Майже дві сотні школярів познайомились із християнським сакральним живописом


 
Сакральне мистецтво в цілому є мистецтвом символічним. Головний чинник, який у ньому домінував протягом всієї історії цього мистецтва - це символічність. Вся ідеологія, культура, література, літургія християнства та інших релігій - глибоко за своєю суттю символічні, що складає винятково велику тему, якій присвячена численна наукова література. Символ відіграє лише роль стимулятора для виникнення ідеї у свідомості людини. Виставка обєднала як монументальні, так і станкові твори, написані на різних основах (полотно, дерево, керамічна плитка), в різних техніках (яєчна темпера, акрил, керамживопис, гризайль, змішана техніка) та з використанням різних прийомів (санкірний, безсанкірний, комбінований) письма карнації.

 

Майже дві сотні школярів познайомились із християнським сакральним живописом


 
Організатори висловлюють подяку усім причетним до сьогоднішнього просвітницького заходу. Отож, запрошуємо відвідати виставку до 26 березня 2018 р. в культурно-мистецькому центру на Лівому березі. Адреса: вул. Ревуцького, б.6 тел./факс 564-99-93, 575-41-80 Маршрути громадського транспорту: м. «Харківська» авт. № 18, м. «Позняки» трамвай № 8 до зуп. Універсам «Позняки». Вхід вільний.