Духівник Фонду висловив співчуття керуючому Кемеровською єпархією, рідним і близьким загиблих та постраждалим під час пожежі у Кемерово

Духівник Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр висловив співчуття із загибеллю людей під час пожежі в російському місті Кемерово.

У листі на адресу митрополита Кемеровського і Прокоп'євського Аристарха, зокрема, йдеться:

«Дозвольте від імені кліру Спасо-Преображенського собору, Фонду пам'яті Блаженнішого Митрополита Володимира і від себе особисто висловити співчуття у зв'язку із загибеллю людей під час пожежі в торговому центрі «Зимова вишня» в Кемерово.

З глибоким сумом ми прийняли звістки про трагедію, що забрала життя багатьох людей, більшість з яких діти. Всемилостивий Господь нехай упокоїть душі їх в оселях праведних і дасть сили родичам пережити важку втрату.

Просимо Вас передати наші співчуття родичам загиблих».

 

З благословення митрополита Олександра в Преображенському соборі підносяться молитви за загиблих.

Нагадаємо, що пожежа в торговому центрі «Зимова вишня» у Кемерово почалася 25 березня близько 17-ї години за місцевим часом. За останніми даними, загинули 64 людини, серед яких 41 дитина, ще 52 постраждали. Також 16 людей вважаються зниклими. Пожежа стала однією з найбільших за кількістю жертв у новітній історії Росії, а за кількістю загиблих дітей – найбільшою за останні півстоліття.

В пам'ять про забиглих кияни приносять квіти та іграшки до будівлі Російського посольства.

 

 

 

Духівник Фонду  висловив співчуття митрополиту Кемеровському і Прокоп'євському Аристарху, рідним і близьким загиблих та постраждалим при пожежі у Кемерово

Духівник Фонду  висловив співчуття митрополиту Кемеровському і Прокоп'євськ Аристарху у зв’язку з трагедією у Кемерово

Духівник Фонду  висловив співчуття митрополиту Кемеровському і Прокоп'євськ Аристарху у зв’язку з трагедією у Кемерово