Відбулася чергова зустріч в рамках проекту «Школа прощення» в родині


21 квітня 2018 року  в стінах бібліотеки «Деміївка» в Голосіївському районі, пройшла чергова зустріч в рамках нового духовно-просвітницького проекту Просвітницького Центру Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира під назвою «Школа прощення». Мета проету: допомогти слухачам звільнитися від накопичених образ і болю у стосунках між рідними людьми; допомогти розставити пріоритети у власному житті та родинних стосунках; показати важливість ролі батьків у вихованні здорової особистості, як духовно так і соціально; допомогти розкрити слухачам навики до відкритого, щирого спілкування та довірливих стосунків. «Школа прощення» а родині - це бесіди із спеціалістами з великим власним житєвим досвідом і професіоналах у своїх сферах. Адже і психолог і священослужитель спільно з якими ми вітілюємо ідею насправді мають чим поділитися із людьми, які шукають зання за для «справжнього» прощення.



Відбулася чергова зустріч в рамках проекту «Школа прощення» в родині

Сьогодні протягом півтори годиної бесіди із слухачами піднімалися важливі питання в тому числі від чого виникає стан образи, приниження, зради, коли людина відчуває як зжимається серце і в горлі немов комок, перехоплює подих від того стану. І на скільки реальне, щире прощення – розширює людські можливості, позбавляє від болю і стану важкості.  Та найголовніше, що навик прощати це майстерність якої можна навчитися найголовніше бажати цього.  Також говорили що образа це символічний віз, в який одного разу впрягшись ми продовжуємо тягти протягом життя і якщо не прощати то ця ноша з часом стає не посилах.  Висновком сьогоднішньої зустрічі стало те що для того щоб змінитись потрібно тільки бажання і трішечки зусиль для навчання та розвитку в тому числі саморозвитку.



Відбулася чергова зустріч в рамках проекту «Школа прощення» в родині

Проект «Школа прощення» корисний:

- Для дорослих, які шукають відповіді на питання: «Як навчитись прощати по справжньому?»
- Для людей, які стомилися нести тягар образ, гніву, розчарувань та шукають допомоги у звільнені для власного «зцілення».
- Для батьків, дідусів, бабусь та інших членів родини, які знаходяться у пошуку знань потрібних для виховання підростаючого покоління, та які хочуть отримати професійні поради від фахівців ;
- Для батьків, які шукають відповідь на питання: «Як будувати стосунки з дітьми в тому числі у підлітковому віці»;
- Для всіх хто дбає про збереження здорових стосунків у сім'ї.



Відбулася чергова зустріч в рамках проекту «Школа прощення» в родині

Спікери проекту: Бакумець Оксана Володимирівна - практикуючий психолог з досвідом роботи більше 20 років в дитячій психології, сімейний психолог, сертифікований психотерапевт та протоієрей Димитрій Черкашин - настоятель храму Різдва Богородиці с.Глібівка, Вишгородського  району, багатодітний батько-вихователь дитячого будинку сімейного типу. Загалом у родині Черкашиних - 13 дітей, з яких 6 своїх і 7 прийомних. Також на сьогоднішній зустрічі обговорювались наступні питання: Прощення - це дар! Як навчитись прощати по справжньому? Що таке любов та прощення в родині? Вміти вислухати одне одного, навчитися прощати в сучасному світі. Особистий приклад у сімейному вихованні та формуванні принципів життя у дітей.



Відбулася чергова зустріч в рамках проекту «Школа прощення» в родині

Під час зустрічі панувала вільна, сімейна атмосфера дякуючи чому між спікерами та слухачами виникали діалоги, які ще ширше розкривали тему Прощення.  Організатори дякують усім причетним до події та до реалізації проекту «Школа прощення». Наступна зустріч запланована у квітні місяці. Слідкуйте за анонсами!

Реєстрація: Для участі у проекті (лекціях) потрібно зареєструватися за тел. (063) 068 99 11 - автор та координатор проекту, Інна Іванівна.