Великоднє свято для мешканців будинку пристарілих

28 квітня 2018 року в актовій залі Спеціалізованого будинку для людей похилого віку (вул. Будищанська, 4) пройшло свято пасхальної радості. На сьогоднішній день в будинку проживає більше 80 чоловік. Його особливістю є історія створення, як особливого місця підтрики для самотніх людей похилого віку. В будинку передбачені нежитлові приміщення площею 900 кв.м для обслуговування мешканців: лікувальний зал, бібліотека, їдальня, зал для глядачів, гардероб, душові тощо.  

 

Великоднє свято для мешканців будинку для пристарілих

 

З благословення духівника Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира митрополита Переяслав-Хмельницього і Вишневського Олександра, зусилями колективу Просвітницького Центру, викладачів  та вихованців недільної школи Свято-Кирилівського чоловічого монастиря для стареньких мешканців спеціалізованого закладу було організовано цікаву та пізнавальну виставу. Казкові герої зі сцени на власному досвіді показували як важливо бути добрим, справедливим та допомагати ближнім у складну хвилину. Дідусі разом із бабусями протягом години підтримували маленьких акторів бурхливими оплесками та щирими посмішками на обличчях.
 
Захід розпочався з вітального слова від організаторів в тому числі відкрила святковий концерт директор спеціалізованого закладу Наталія Валентинівна Калита: «Дорогі мешканці! Сьогодні до нас завітали наші добрі друзі з Просвітницького Центру Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира. Протягом декількох років ми отримуємо цікаві заходи, які готує Центр та волонтери. Сьогоднішній день не є виключенням. Вас дорогі мої ми вітаємо з Воскресінням Христовим. Нехай сьогоднішня вистава принесе вам радіть. Від імені нашої організації дякую усім за свято».  

 

Великоднє свято для мешканців будинку для пристарілих

 

Також до глядачів звернулась від імені духівника Фонду, керівник Просвітницького Центру, Ксенія Зозуля: «Христос Воскрес! Доброго вам дня дорогі друзі. Сьогодні ми як організатори обєднались щоб привнести часточку пасхальної радості у ваші серця. Дітки підготували цікаву та пізнавальну виставу. Від імені духівника нашого фонду митрополита Олександра, прийміть найщиріші вітання з Великоднем, святом Жон мироносиць, ну і звісно прийміть вітання на передодні Дня перемоги. Бажаємо вам здоровя, чистого духу миру та любові у ваших серцях.»

Захоплення від вистави отримали усі глядяачі в залі. Цікава історія маленького зайчиняти, який переживши власні важкі, але повчальні ситуації свого життя змінився на краще. Він в певний момент зрозумів, що важливо допомагати іншим і особливо якщо вони мають якісь фізичні вади і потребують підтримки. Вихованці недільної школи дуже відповідально віднеслись до виступу.

Великоднє свято для мешканців будинку для пристарілих


По завершені з нагоди свята гості отримала памятні смачні подарунки. А маленькі актори імені Подяки, розвиваючі ігри та солодощі. Сьогоднішня зустріч із мешканцями пройшла у дуже теплій та родинній атмосфері. Організатори висловлюють подяку усім хто долучився до заходу та поділився часточкою свого тепла, яка обігріла серця цих самотніх стареньких людей.