Духівник Фонду висловив співчуття в зв'язку з терористичним актом в новозеландському Крайстчерчі

15 березня 2019 року озброєнні люди влаштували стрілянину в двох мечетях в новозеландському місті Крайстчерч. За останніми даними, в результаті теракту загинули 49, постраждали десятки людей.


Духівник Фонду висловив співчуття в зв'язку з терористичним актом в новозеландському Крайстчерчі

Духівник Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр висловив співчуття Муфтію духовного управління мусульман України «УММА» Саїду Ісмагілову.
 
У листі, зокрема, йдеться:

«Із глибоким болем і скорботою сприйняли звістку про трагічну загибель десятків людей, Ваших єдиновірців, що молилися у мечетях міста Крайстчерч у Новій Зеландії. Справедливо кажуть, що терористи не мають національності та релігії – тероризму немає виправдання. Як православні християнини, засвідчуємо: якими би словами не називали себе вбивці і як би не мотивували свої дії — їхній вчинок це смертний гріх.

Висловлюємо співчуття рідним і близьким загиблих. Хоча місце, де відбулася трагедія, знаходиться на протилежній стороні планети, наша земля є нашим спільним домом. Незалежно від кольору шкіри, мови, віросповідання та інших ознак і переконань, ми всі є дітьми нашого єдиного Небесного Отця. Висловлюємо співчуття усій мусульманській спільноті Україні. Нехай Господь Бог покоїть в мирі душі всіх безневинно загиблих».