За підтримки духівника Фонду столичний хор «Sine Nomine» представив опус Сергія Рахманінова «Літургія св. Іоана Златоустого»

15 травня 2019 року, в кірсі святої Катерини (вул. Лютеранська, 22), київський камерний хор «Sine Nomine» під управлінням Назарія Тарасенка представив опус Сергія Рахманінова «Літургія св. Іоанна Златоустого».

 

За підтримки духівника Фонду столичний хор «Sine Nomine» представив опус Сергія Рахманінова «Літургія св. Іоана Златоустого»

 

Геніальний піаніст, композитор і диригент Сергій Рахманінов створив «Літургію св. Іоанна Златоустого» у 1910 році. Це монументальний, цілісний, розрахований на високопрофесійне виконання концертний твір, по суті узагальнений музично-поетичний образ Літургії. Композитор практично не використовував справжні розспіви, а, вільно втілюючи різноманітні жанрові інтонації народного та професійного музичного мистецтва, створив вражаючий образ стародавнього церковного співу.

Подія відбулася за підтримки духівника Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира митрополита Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра.

Молодіжний колектив «Sine Nomine» існує з 2016 року й ставить перед собою високу мету –творчо вдосконалюватися на найкращих прикладах старовинної та сучасної хорової музики. У складі хору студенти та випускники диригентсько-хорових і вокальних кафедр музичних вузів столиці. Учасники колективу співають за богослужіннями у Спасо-Преображенському соборі на Теремках, а також регулярно беруть участь у заходах Фонду.

До речі, під патронатом Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира щороку проходить кілька пісенних фестивалів, зокрема, всеукраїнські конкурси-фестивалі парафіяльних колективів «Пентикостія» та дитячої творчості «Сонце ЗА нас!».