Відзнаками Фонду нагороджені представники громад тюрків-карапапаків, азербайджанців та гагаузів

2 червня 2019 року, духівник Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський нагородив Відзнаками Фонду представників громад тюрків-карапапаків, азербайджанців та гагаузів.

Проживаючи в Україні, ці люди – різні за національністю та віросповіданням – стали активними учасниками боротьби за територіальну цілісність і захист національного суверенітету України. Доступними їм способами вони посприяли наближенню моменту надання Томосу Православній Церкві України. Громадські діячі, нагороджені владикою Олександром, дієво захищали інтереси нашої держави і Церкви в інформаційному просторі Туреччини, Азербайджану та інших мусульманських країн, протистояли спробам розпалювання міжнаціональної і міжрелігійної ворожнечі серед громадян України інших національностей.

Поважні гості оглянули Спасо-Преображенський собор та Музей Блаженнішого Митрополита Володимира, а також обговорили можливість майбутньої співпраці.

 

Відзнаками Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира нагороджені представники громад тюрків-карапапаків, азербайджанців та гагаузів