Престольне свято Спасо-Преображенського храму пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира у Хуторі Ясному

Престольне свято Спасо-Преображенського храму пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира у Хуторі Ясному

Церква Преображення Господнього розташована в КМ «Хутір Ясний» між селами Ходосівка і Лісники, поруч з межами міста. Цей невеликий храм був побудований в 2014-2015 роках за ініціативи митрополита Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра в пам'ять про свого духовного наставника Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира (Сабодана; +2014). Його освятили 19 листопада 2015 року, напередодні 80-річчя пріснопам'ятного Владики Володимира.

20 серпня 2019 року, на другий день свята Преображення Господнього, громада храму відзначила престольне свято. Оскільки  церква є невеликою за розмірами, то богослужіння цього дня було відправлено  просто неба поряд із храмом. Божественну літургію очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл та митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, яким співслужили ієрархи Православної Церкви України, Екзарх Вселенського Патріархату архімандрит Михаїл (Аніщенко), духовенство храму та Переясласької єпархії.

Після відправи було освячення плодів нового врожаю. Також ієрархи освятили прапори України та Київської області, які урочисто підняли поруч із церквою.

За особливі труди на благо ближніх та сприяння у розбудові  Церкви голова Ходосівськоі сільськоі ради Микола Пянчук удостоєний ордену святого Архістратига Михаїла Православної Церкви України та Відзнаки Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира. Окрім того, відзнаки Фонду отримали найактивніші парафіяни - Віктор Сіненко, Сергій Євдоченко,  Григорій Грицай.