Відкрився XII Міжнародний фестиваль православного кіно “Покров”

10 жовтня 2014 року у столичному Будинку кіно відбулося відкриття XII Міжнародного фестивалю православного кіно «Покров», який цього року присвячено пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира.

Також цьогоріч Фонд пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира виступив співорганізатором Фестивалю, та заснував Премію Фонду Пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира, яку вперше буде вручено на урочистій церемонії в Київському будинку кіно 12 жовтня 2014 року.

Церемонію відкриття відвідали: митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, Голова Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира, єпископ Обухівський Іона, єпископ Ірпінський Климент, протоієрей Георгій Коваленко, ігуменя Серафима (Шевчик), єпископ Банченський Лонгин, настоятелька Зимненського Свято-Успенського ставропігійного монастиря ігуменя Стефана (Бандура).

На початку церемонії присутнім було продемонстровано відео з вітанням Блаженнішого Митрополита Володимира на відкритті минулорічного кінофестивалю. Глядачі також переглянули відеовітання Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія. Радник Президента України Юрій Богуцький оголосив вітальну адресу Петра Порошенка до організаторів, учасників та гостей фестивалю.

На початку Церемонії відкриття митрополит Олександр та ігуменя Стефана, як ті, хто впродовж багатьох років були найближчими до Блаженнішого Владики, поділилися спогадами про Блаженнішого Митрополита Володимира.

Впродовж вечора гості, які багато років знали, служили та співпрацювали з Митрополитом Володимиром, також ділилися спогадами про Архіпастиря.

Наприкінці офіційної частини, організатор і президент фестивалю народний депутат України Андрій Деркач оголосив про відкриття ХІІ фестивалю «Покров».

Цьогоріч конкурсна програма із 49 робіт (анімаційне, ігрове, документальне та короткометражне кіно) представлена Україною, Польщею, США, Францією та іншими країнами.

Фільмом-відкриттям фестивалю стала прем’єра нової роботи польського режисера Кшиштофа Зануссі «Чужорідне тіло».

11 жовтня у Синій залі Будинку кіно відбудеться круглий стіл «Місія Церкви в українському суспільстві».

Закриття фестивалю відбудеться 12 жовтня. Фільм-закриття “Бєсы” реж. В. Хотиненко.

***

Міжнародний фестиваль православного кіно «Покров» проводиться з благословення Блаженнішого Митрополита Володимира з жовтня 2003 року.

Метою кінофоруму є популяризація фільмів християнського змісту та нагородження кращих з них. Більш ніж за 10 років фестиваль представив глядачам понад 500 кінокартин з багатьох країн світу.

Керівник проекту — голова Синодального відділу УПЦ у справах молоді єпископ Обухівський Іона. Президент МФПК «Покров» — народний депутат України Андрій Деркач. Директор фестивалю — заступник голови Синодального молодіжного відділу з питань культури і спорту протоієрей Олександр Акулов.

 

Відкрився XII Міжнародний фестиваль православного кіно “Покров”

Відкрився XII Міжнародний фестиваль православного кіно “Покров”

Відкрився XII Міжнародний фестиваль православного кіно “Покров”