До бібліотеки Фонду передано книги, видані в пам'ять про Блаженнішого Митрополита Володимира


27 лютого 2016 року директор Хмельницького інституту імені Блаженнішого Митрополита Володимира Міжрегіональної Академії управління персоналом Леонід Білий передав до бібліотеки Фонду пам'яті спочилого Предстоятеля Української Православної Церкви книги видавництва цього навчального закладу.

Серед них збірник «Історія, культура та освіта: Християнський вимір», до якого увійшли тексти доповідей однойменної конференції, що пройшла з нагоди 80-річчя від дня народження Блаженнішого Митрополита Володимира.

Розпочинається книга трьома матеріалами про Архіпастиря. У тексті митрополита Хмельницького і Старокостянтинівського Антонія (Фіалка) окреслені основні віхи біографії Блаженнішого, зокрема, ті, що пов'язують його з Хмельниччиною, в цілому, та селом Марківці Литічівського району, зокрема.

У матеріалі кандидата педагогічних наук Леоніда Білого розповідається про визначну роль, яку відіграв Митрополит Володимир у становленні та розвитку Хмельницького МАУПу. Окремо зроблено акцент на мудрій миротворчий позиції Архіпастиря, яку він демонстрував в останні роки життя, коли Україну сколихнули трагічні події – побиття людей на Майдані та початок війни на Сході.

Велику зацікавленість викликало наукове дослідження кандидата історичних наук Ю.І. Блажевича, під назвою «Мала Батьківщина в життєвому і духовному контексті Митрополита Володимира (Сабодана)». У ньому розповідається про дитинство Блаженнішого та його рідний регіон, а також про основні події в історії Хмельницької єпархії, у яких брав безпосередню участь спочилий Предстоятель. Зокрема, про відкриття й освячення храмів і відродження монастирів. У тексті багато цікавих фактів.

До книг додано супровідний лист від директора Хмельницького МАУПу Леоніда Білого на ім'я Духівника Фонду пам'яті Блаженнішого Митрополита Володимира митрополита Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра, у якому висловлено подяку за сприяння у відкритті, на базі навчального закладу, Музею Митрополита Володимира та викладені пропозиції щодо подальшої співпраці між Хмельницьким МАУПом і Фондом пам'яті спочилого Предстоятеля Української Православної Церкви.

До бібліотеки Фонду передано книги, видані  пам'ять про Блаженнішого Митрополита Володимира

До бібліотеки Фонду передано книги, видані  пам'ять про Блаженнішого Митрополита Володимира

До бібліотеки Фонду передано книги, видані  пам'ять про Блаженнішого Митрополита Володимира