За участі автора-виконавця священика Володимира Шинкарука відбувся черговий творчий вечір Клубу «Душевна культура»

 

За участі автора-виконавця священика Володимира Шинкарука відбувся черговий творчий вечір Клубу «Душевна культура»28 жовтня 2016 року в приміщенні Музею Блаженнішого Митрополита Володимира пройшов черговий творчий вечір Клубу шанувальників класичного та авторського мистецтва «Душевна культура», що діє в рамках студійно – клубної діяльності Просвітницького центру Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира.

За участі ієрея Володимира Шинкарука – композитора та автора-виконавця поета, переможця і лауреата міжнародних та всеукраїнських конкурсів православної авторської пісні. Священик займається місіонерсько-просвітницькою діяльністю, організовуючи концерти в місцях позбавлення волі, будинках для пристарілих людей та ін.– який представив публіці декілька авторських пісень та навіть один вірш, який він написав наступного дня після смерті Блаженнішого Митрополита Володимира – «Уходят верные сыны».

***
Уходят верные сыны
Теченье совершив,на небо
Им уготованы венцы
Источником Святого Хлеба
Печаль и радость на душе
Сливаются необьяснимо
Что вы ушли, печально мне
Но радостно,что мы едины!...

Протягом години присутніх сповнювали емоції. Більшість із них – парафіяни храмів які часто відвідував Митрополит Володимир. Вони неодноразово мали можливість соборно молитись із почившим Владикою. Кожен приїзд Його Блаженства, кожне пастирське слово ниточкою поєднало сотні людей. З нами усіма назавжди будуть його простота, його зразкове простування дорогою життя до спасіння, його молитва, любов, терпіння, милосердя… Отець Володимир співав пісні про життя, але співав так, що вони зачепили душу кожного із присутніх. Слова, що звучали з вуст співака, були сповнені любові до Бога, до ближнього. І не дивно, що вони відобразилися у лицях радістю та теплою посмішкою. Декілька пісень з о. Володимиром виконала співачка Лариса Кравченко. Отець презентував декілька нових пісень, зокрема, про подружнє життя, про віру, загробне життя, звучали навіть частушки, в яких у сміхотворній формі засуджувалися пороки та страсті людські.

«Сьогодні я більшу частину творчої зустрічі присвятив спогадам про Митрополита Володимира. Блаженніший вчив боголюбивому, благочестивому життю словом, а ще більше своїм прикладом. Це була дуже терпляча, смиренна та кротка людина. Блаженніший був духовним батьком мільйонів православних вірних та людина, яка впродовж усього життя щиросердно любила кожен куточок нашої землі. Часто ми дивувалися, звідки він бере сили для служби, звідки така витривалість. Адже систематичні й довгі переїзди Україною... Але приклад Блаженнішого завжди доводив, що сила людини не у м’язах. Власним прикладом він закликав до життя за заповідями Господніми, до милосердя і доброчинності, примирення та злагоди. Митрополит Володимир був видатним ієрархом, якого добре знали і цінували у всьому православному світі. Я щиро дякую за сьогоднішній вечір, який пройшов в стінам Музею пам’яті Блаженнішого. Тут дуже добра та тепла атмосфера. Дякую усім хто створий цей музей і береже пам’ять про Владику» - зауважив отць Володимир.

Після концерту в розмовах було чутно слова, що ми втратили батька! Це правда, але не забуваймо, що ми втратили Блаженнішого тілесно, а духовно він з нами, і його молитви поруч, він живий в наших серцях… Вічна Вам пам‘ять, дорогий Блаженніший Митрополит Володимир!



Наступна зустріч клубу «Душевна культура» відбудеться 06 листопада 2016 р. (неділя) початок о 16:00. Гість Олександр Балабко - прозаїк, поет, перекладач, публіцист, член національних спілок письменників і журналістів, голова журі секції "Літературна творчість" Малої академії наук України, лауреат премій імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності та літературно-мистецької імені Михайла Коцюбинського,Всеукраїнського фестивалю сучасної естрадної пісні "Пісенний вернісаж". Автор повістей, есе, подорожніх нарисів про великих українців, які стали його гідами у подорожах світом - від Шанхаю до Мадрида. Тема творчої зустрічі з Олександром Балабком: "Микола Гоголь - християнин і паломник. Стежками письменника на Святій Землі".


***

Організатор: Просвітницький Центр Фонду пам'яті Блаженнішого Митрополита Володимира в рамках проекту клуб шанувальників класичного та авторського мистецтва «Душевна культура». Координатор: Любов Лавриненко (096) 537 83 60.
Email: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Адреса: м.Київ, вул. Маршала Конєва, 3а - Музей знаходиться на першому поверсі дзвіниці біля Спасо–Преображенського собру на Теремках. ( ст. м. Іподром (10 хв. пішого ходу) або маршрутка № 84, тролейбус №45,№12 зупинка вул. Василя Касіяна.)