Керівництво асоціації «Українці Алкали» подякувало митрополиту Олександру за труди на благо українського народу


Керівництво асоціації «Українці Алкали» подякувало митрополиту Олександру за труди на благо українського народуПід час нещодавнього візиту до Мадриду, духівник Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр зустрівся з представниками української діаспори: заробітчанами, освітянами, волонтерами, суспільно-політичними діячами, представниками українського консульства.

У ході зустрічі була презентована книга «Пам’ять про Блаженнішого Митрополита Володимира у зоні АТО», до якої увійшли матеріали про діяльність Фонду пам’яті спочилого Предстоятеля УПЦ, спрямовану на духовну підтримку українських військовослужбовців, про гуманітарну місію у зоні АТО, про благодійну допомогу мирним мешканцям Сходу України, пораненим військовим, які знаходяться в госпіталях тилу, а також соціальну підтримку вимушених переселенців. Про все це митрополит Олександр розповів у своїй доповіді.

Доповнив розповідь про допомогу українців Іспанії військовослужбовцям і мирним жителям Сходу голова асоціації «Українці Алкали» Андрій Модрицький.

Дякуючи владиці Олександру за труди благо українського народу, Андрій Модрицький надіслав листа, в якому, зокрема, зазначив:

«Українська асоціація «Українці Алкали», Українська суботня християнська школа «Світанок» м. Алкала де Енарес (Іспанія) висловлюють Вам щиру вдячність за надану нам можливість спілкування з Вами про долю українського народу, бойові дії на Сході України, підтримку українських солдат під час презентації Вами книги О. Андрущенка «Пам'ять про Блаженнішого Митрополита Володимира в зоні АТО». Ми відчули Вашу щиру доброзичливість до нас, велике бажання згуртувати всіх вірян на підтримку України, надзвичайне прагнення до об'єднання української нації. Своїм власним прикладом Ви нам продемонстрували, як треба служити Богу й Україні».