У день вшанування памяті найулюбленішого святого дітей - святителя Миколая, духівник Фонду привітав дітлахів та взяв участь у запаленні різдвяної ялинки

 

  У день святого Миколая духівник Фонду привітав дітей та взяв участь у запаленні різдвяної ялинки

19 грудня 2016 року, у день пам’яті святителя Миколая Чудотворця, духівник Фонду пам'яті Блаженнішого Митрополита Володимира митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр молитовно відзначив дев’яту річницю архієрейської хіротонії. Владика Олександр очолив Божественну літургію цього дня та всеношну напередодні, у співслужінні духовенства собору.

 За богослужінням для молитовного поклоніння віруючих до собору був принесений образ святителя Миколая із храму села Марківці – малої батьківщини Блаженнішого Митрополита Володимира. Ця ікона супроводжувала Архіпастиря все його життя і перебувала з ним у всіх місцях його служіння. Нині цей старовинний образ перебуває у відновленному кабінеті Митрополита Володимира у його меморіальному Музеї.

Після літургії благочинний протоієрей Валерій Кравець від імені духовенства і громади собору на чолі з головою Парафіяльної ради Ігорем Лисовим привітав владику зі святом річниці єпископського служіння.

У проповіді митрополит Олександр зазначив, що святий Миколай був такою самою людиною, як усі ми, – але через своє життя в любові для ближніх став взірцем. “Подражанням Христу Спасителю є єпископське служіння, про це нагадує нам Святе Письмо, що читається у дні пам’яті святителів… І ми, будучи добрими вівцями двору Господнього, приходимо до цього двору, щоб бачити свого пастиря, щоб слідувати за ним, – і тоді матимемо добру пажить, і насамперед – святу і Божественну Євхаристію, якої ми стали учасниками сьогодні”, – сказав владика.

“Нехай Господь дасть нашій Церкві багато добрих пастирів, які, примножуючи число святих і обраних на Небесах, вклоняючись перед вічним Агнцем, молитимуть за нас, припадаючи на коліна – за мир і добробут, за все, що необхідно нам у цьому житті, і за життя вічне”, – побажав митрополит Олександр.

А після служби усіх діточок вітали зі святом святителя Миколая Чудотворця. Після короткої молитви діти подивились святкову виставу. Усі отримали солодкі подарунки та разом запалили ялинку на Соборній площі.

 

ФОТОАЛЬБОМ >>>