За підтрики Фонду відкрилася перша тематична виставка дитячих малюнків «Свято Водохреща веселиться, омиває всіх свята водиця-2017»

Хрещення Господнє, Богоявлення, Просвітлення, — третє й завершальне свято зимового новорічно-різдвяного циклу. Його відзначають на честь хрещення Ісуса Христа у водах річки Йордан. Напередодні, 18 січня - суворо постують, а в богоявленське надвечір'я готують вечерю. А також у водохресний Святвечір у всіх православних храмах відбувається чин Великого водоосвячення. Вранці ж, після служби в храмі, православні освячують воду та за бажанням приймають крижану купель...

Для кожного українця Водохреща – це джерело світлої радості , очищення душ,зміцнення віри в добро. У цей день серце кожної людини наповнюєтья радістю і світлом цього Великого Свята

Саме в цей день - 19 січня 2017 року з ініціативи Просвітницького центру Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира та Дитячої школи Мистецтв №9 відкрилася тематична перша тематична виставка дитячих малюнків «Свято Водохреща веселиться, омиває всіх свята водиця-2017».

 

За підтрики Фонду відкрилася перша тематична виставка дитячих малюнків «Свято Водохреща веселиться, омиває всіх свята водиця-2017»

За життя почивший Блаженніший Митрополит Володимир (Сабодан) підтримував дитячу творчість та приймав участь в різних дитячих виставках, в тому числі тематичних. Співробітники Центру Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира продовжують йти цим шляхом і також втілювати подібні проекти. Дана виставка не є виключенням, в рамках діяльності Центру, так як вона несе в собі просвітницький характер, як і заповідував почивший Блаженніший Митрополит Володимир (Сабодан).

На виставці представили свої роботи 30 вихованців школи мистецтв№9. Уданому мистецькому закладі навчається понад 400 учнів, з них 63 переважно діти з малозабезпечених сімей, діти-сироти, діти - інваліди.

Метою організаторів виставки є популяризація традицій народного мистецтва серед дітей та підлітків, а також висвітлення історичного та релігійного значення свята Водохреща у житті людини.

 

За підтрики Фонду відкрилася перша тематична виставка дитячих малюнків «Свято Водохреща веселиться, омиває всіх свята водиця-2017»

Всі учні художнього відділення з відповідальністю віднеслись до даної виставки, адже така тематична виставка була організована вперше і несе в собі просвітницький характер. В експозиції були представлені роботи зимових пейзажів та тематичні роботи присвячені саме новорічно-різдвяним святам. Більшість з малюніків виконаних в біло-синіх тонах, наповнені справжньою дитячою, щирою душою та радістю, яка супроводжує всі різдвяні свята. Всі дітки, учасники виставки, були нагороджені пам’ятними подарунками від партнерів заходу, а також Подяками від Фонду пам’яті Блаженнішого митрополита Володимира.

В цей день почесними гостями стали Духівник Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира, Митрополит Переяслав - Хмельницький та Вишневський Олександр, Директор дитячої школи мистецтв № 9 Богданова Тетяна Станіславівна, Керівник Просвітницького центру Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира Зозуля Ксенія Вікторівна,творчий редактора Дитячого міжнародного журналу «Пізнайко» - Манакова Катерина, представник товариства з обмеженою відповідальністю "ТЕРРА ЕКСІМ" Негрей Олена та представник Управління культури Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації.

 

За підтрики Фонду відкрилася перша тематична виставка дитячих малюнків «Свято Водохреща веселиться, омиває всіх свята водиця-2017»

Також, в рамках відкриття виставки, пройшов концерт за участі учнів музичного та хореографічних відділень даної школи. Розпочав концерт колядками хор середніх та старших класів «Кантабілє» та ансамбль баяністів та акордеоністів «Радість», особливо вразили своїми виступами наймолодші учасники заходу таночками «Прибульці» та «Новорічні хвилинки». Дівчатка в яскравих костюмах неабияк прикрасили захід.

Після концерту Духівник Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира, Митрополит Переяслав – Хмельницький та Вишневський Олександр нагородив викладацький склад мистецької школи Подяками від Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира за активну участь та партнерствo в організації першої тематичної виставки дитячих малюнків «Свято Водохреща веселиться, омиває всіх свята водиця-2017». В цей день кожен учасник даного заходу, а загалом їх було близько 100, отримав солодкі подарунки від партнерів заходу.

По завершенню концертної програми на всіх охочих чекали майстер-клас з розфарбовування фігур – героїв мультфільмів та створення святкової листівки, де кожен з учасників зміг неабияк проявити свої творчі здібності креатив.

 

За підтрики Фонду відкрилася перша тематична виставка дитячих малюнків «Свято Водохреща веселиться, омиває всіх свята водиця-2017»

Партнерами дитячої виставки «Свято Водохреща веселиться, омиває всіх свята водиця» виступили:

СПД ПУШКО - База дитячих іграшок
Дитячий міжнародний журнал "Пізнайко»
Міжнародний благодійний фонд Гарних справ
Товариство з обмеженою відповідальністю "ТЕРРА ЕКСІМ"
Жіночий журнал «Woman».

 

Олена Негрей - представник ТОВ "Терра Ексім": "Компанія ТОВ “Терра Ексім” висловлює подяку вихованцям та викладачам школи мистецтв №9, Просвітницькому Центру Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира та всім хто долучився до організації виставки дитячих малюнків “Свято Водохреща веселиться, омиває всіх свята водиця” в рамках якої був проведений майстер-клас по розфарбовуванню цікавих героїв мультфільмів, виготовлених нашими майстрами.

Ми дуже раді, що приєднались до надання можливості дітям показати та розвивати свої таланти. Складно переоцінити важливість дитячої творчості, це не тільки можливість для дитини весело провести час, але і спосіб самореалізації. Використання при цьому заготовок гіпсових фігурок різних тварин, героїв улюблених мультфільмів або моделей транспорту для розфарбовування — ідеальний варіант що дозволяє додатково розвинути дрібну моторику для дітей молодшої вікової групи та фантазію для старших діток. При цьому результат розфарбовування зможе довгі роки нагадувати про весело проведений час.

Дизайнери, скульптори, майстри компанії ТОВ “Терра Ексім” - це чудова команда талановитих людей, що займаються масштабними арт- проектами. Завжди раді співпраці заради наших дітей, нашого майбутнього. Тел. 068-47-17-387"



ФОТОАЛЬБОМ >>>