Діти – сироти воїнів АТО відвідали Музей Блаженнішого Митрополита Володимира

18 лютого 2017 року, на запрошення духівника Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира митрополита Переяслав–Хмельницького і Вишневського Олександра, діти – сироти воїнів АТО (Голосіївського р-ну, м.Київ) відвідали Музей Блаженнішого Митрополита Володимира. Діти та дорослі отримали чимало позитивних емоцій від побаченого, адже експозиція включає особисті речі Його Блаженства, якими він користувався у щоденному житті. Екскурсію для гостей провів клірик Спасо–Преображенського собору Валентин Гребенник.

Після оглядин експозиції діти отримали пам’ятні подарунки від духівника Фонду митрополита Олександра.

 


 
Потрібно зазначити, що за період існування музею в його стінах побували тисячі людей. Більшість із яких знала Блаженнішого як свого Анхіпастира, але й були такі, що вперше зіштовхнулисть з постаттю владики. І це знайомство закарбовується в пам’яті словами, про унікальність життєвого шляху Митрополита Володимира, про його простоту та безкінечну любов до ближнього. Нерідко по завершені екскурсій гості музею висловлюють так би мовити жаль про те що було б чудово бодай на на один день мати можливість спілкування з владикою в живу. Також потрібно відмітити, що після відвідування музею багато хто приходить ще і приводить друзів та знайомих.

На пам'ять про відвідування музею гості залишають коментар у "Книзі відгуків" Центру:

 



- "Сердечно дякуємо засновниками та співробітникам Музею Блаженнішого митрополитма Володимира за те тепло та любов яку ми відчули і якими жив Блаженніший. Відвідання музею для нас стало справжньою "зустрічю" з дорогим Предстоятелем. Ми дуже дякуємо співробітникам Просвітницького Центру Фонду пам'яті за запрошення та дружбу! Батьки та вихованці недільної школи храму ікони Божої Матері «Взисканіє погибших". Дякуємо!"

- "Учні і вчителі недільної школи "Благовіст" Свято - Троїцького собору Деснянського р-н. вражені змістовністю музею, чудовим фільмом і тим з якою любов'ю до дітей була проведенна екскурсія. Ми мали змогу доторкнутися душею до життя Блаженнішого Митрополита Володимира. Дякуємо Просвітницькому Центру за запрошення та теплий прийом."

 



- " З духовною радістю сьогодні моя душа священика. Саме тут відчувається справжня життєвість слів Його Блаженства: "Життя віруючої людини довше ніж невіруючої, довше на ціле безсмерття". Ми відчуваємо, що Блаженніший живе і далі, підносячи свої святі молитви до Бога за свою паству. Блаженніший Митрополит Володимир є окрасою Матері Церкви, адже плоди його молитов і трудів, і надалі ведуть людей до спасіння.
З синівською вдячністю,прот. Димитрій Гарчук, настоятель храму на честь Єрусалимської ікони Божої Матері. (м.Київ)".

- "Спаси Господи! Дуже радий з моїми парафіянами сьогодні відвідати музей Блаженнішого Митрополита Володимира. Ми дякуючи екскурсії дізнались багато цікавого про життєвий шлях Блаженнішого. Дякуємо за запрошення колективу Просвітницького Центру. З часом ми з радістю завітаємо до музею ще."- прот. Сергій.

 


 
"Ми учні та викладачі недільної школи, що діє при храмі на честь Успіння Пресвятої Богородиці (метро Осокорки) дякуємо усім причетним до створення Музею Блаженнішого Володимира. Він був чудовою людиною, яка допомагала багатьом і навіть особисто мені. І навіть після смерті незалишає нас без своїх молитв. Ми дуже дякуємо нашим друзям з Просвітницького центру Його пам/яті за запрошення. Дай Вам Бог здоров/я і всього самого найкращого за вашу турботу і труди!"

"Ми учні та вчителі Свято-Ольгинського собору висловлюємо велику подяку всім людям, які з такою теплотою й любовю створили цей музей в честь Блаженнішого Митрополита Володимира. Ми просто в захваті від того кіно -матеріалу з життя та служіння великого сповідника Божого. Якою чуйною і прекрасною людиною був Блаженніший. Його любов до справи, яку він виконував до останнього подиху, його любов та відношення до простого люду, а також його ніжне відношення до своєї матусі та нашої неньки України. Ми дякуємо за запрошення Просвітницькому Центру і в своїх серцях ми беремо із собою часточку тепла і любові, які отримали тут сьогодні."

 


 
«Недільна школа "Джерело радості" с. Зазим'я почала новий навчальний рік з благословення спочилого але живого Блаженнійшого митрополита Володимира в музеї його імені. Дякуємо за запрошення! Хай Господь благословить Ваші труди!»

ПРИМІТКА:

Музей працює щодня (крім понеділка) з 10:30 до 16:30 (перерва з 13:00 до 14:00). Телефон для довідок: +380-98-441-98-98 (це той самий номер, що був у Блаженнішого Митрополита Володимира). Адреса: м.Київ, вул. Василя Касіяна, 2/1 біля Спасо-Преображенський cобор на Теремках.