У день свого народження духівник Фонду молився на Афоні


16 березня 2017 року розпочалося паломництво духівника Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира митрополита Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра до Афону.

17 березня владика разом з іншими членами паломницької групи відвідали монастир Дохіар, де вклонилися чудотворній іконі Пресвятої Богородиці "Скоропослушниця" та поспілкувалися зі старцем Григорієм, отримавши від нього настанови.

Того ж дня прочани відвідали келію преподобного Паісія Святогорця.

Ввечері митрополит Олександр помолився за вечірнім богослужінням в Пантелеімонівському монастирі. В обителі читалася третя частина, відповідно по рахунку неділі Великого посту, Акафіста Пресвятій Богородиці.

18 березня, у день свого 40-річчя, владика Олександр відправив Божественну літургію у Свято-Пантелеймонівському монастирі на Святій горі Афон, де одинадцять років тому від рук Блаженнішого Митрополита Володимира прийняв монаший постриг.

Господи, дякую за пройдений життєвий шлях. Дякую батькам що привели в цей світ, дякую вчителям за науку, дякую друзям за підтримку…” – написав сьогодні владика Олександр на своїй сторінці в мережі Фейсбук.

Цього ж дня паломники помолилися біля святинь Ватопедського монастиря.

 

До 40-річчя духівника Фонду вийшла збірка його проповідей >>>

Вітання Предстоятеля УПЦ митрополиту Переяслав-Хмельницькому і Вишневському Олександру з 40-літтям >>>