Відбулося відкриття фотовиставки в рамках благодійного проекту «Роду древо»


21 вересня 2017 року у мистецькій виставковій залі Національного центру народної культури «Музей Івана Гончара» відбувся захід з нагоди відкриття тематичної фотовиставки, що була створена в рамках благодійного проекту «Роду древо» для багатодітних сімей, якими опікується Просвітницький Центр Фонду пам'яті Блаженнішого Митрополита Володимира. Проект реалізується з благословення духівника Фонду пам'яті Блаженнішого Митрополита Володимира, митрополита Переяслав–Хмельницького і Вишневського Олександра.

 

Фотосвітлини створені партнерами Просвітницького Центру, шістьма професійними столичними фотографами, в тому числі: Омельченком Павлом та Омельченком Євгенією, Фардеєвою Наталією, Пічугіною Катериною, Павловим Юрієм, Лавровою Оленою. Проект реалізується за підтримки Національного центру народної культури «Музей Івана Гончара».  У фотосесіях взяли участь десять багатодіних родин, п'ять з яких родини священослужителів.

 

«Цього року наші друзі з Просвітницького центру Фонду пом’яті  Музею Блаженнішого Митрополита Володимира запросили нас з чоловіком прийняти участь у благодійному проекті "РОДУ ДРЕВО" для  багатодітних  родин.  Ми одразу погодились, проте ніякого плану зйомки не робили, бо розуміємо, що у великій родині все і щодня відбувається не за планом - спонтанно) Нам пощастило знімати дві родини, в кожній з яких зростає по 5 дітей!  Від таких родин відчувається подих життя та неймовірна енергія. Енергія любові, життя, відповідальності, далекоглядності, турботи, сумбурності та хаосу. Цей список можна довго продовжувати, проте одразу відчувається, що багатодітні родини дуже сильні. Це безперечно відверті люди, привітні та співчутливі, які оптимістично дивляться у життя та радіють кожному дню.  На зйомці все відбувається дуже швидко і в деякі моменти ти робиш спроби зібрати всю родину в одному кадрі)  З багатодітними родинами працювати і весело і важко, бо всі члени родини різного віку, проте тільки на таких зйомках можна зробити  кадри, як у проекті "РОДУ ДРЕВО". Бажаємо всім учасникам міцного здоров'я та Божої благодаті! А кожному з нас є чому повчитися в таких родин.» - фотографи Павло та Євгенія Омельченко.

Родина Корженко:  «Дякуємо Фонду за можливість взяти участь у фотоконкурсі. Година пролетіла непомітно та дуже швидко. Залишаються знімки на згадку».

Родина Андрієнко: «Ми дуже вдячні за теплі хвилинки такого чудового спілкування. Ці слова вам - дорогі Інночко та Женічко. Знайомі, дивлячись на наші світлини, прокоментували їх "глянеш і хочеться посміхатись ".



 
 «Багатодітна сім'я - це благословіння Боже. Це любов помножена на безкінечність. І з цим це щоденна праця складена із турботи, піклування, виховання та плідної роботи над собою, тому що батьки це маяки в цьому світі для дитячих душ. Я безкінечно вдячна організаторам та сім’ям Гнипи та Повх, за довіру та можливість бути частиною їх стосунків та почуттів хоча б на мить. Кожна фотосесія була наповнена світом та приголомшливим потоком енергії роду. Кожна сім’я унікальна та особиста. Коли дитина народжена в одній тій самій сім'ї не схожа на інших, не повторна та як діамант відсвічує красу своєї душі в огранці енергій батьків та братів і сестер. Передивляючись фотографії сімей я наповнююсь їх коханням та силою, я наповнююсь їх світом та мудрістю життя. Дякую за цей безцінний досвід, що став частиною мене та частиною пам'яті поколінь сімей на довгі часи.» - фотограф Олена Лаврова.

Родина Повх: «Багато ситуацій трапляється в житті. За збігом обставин нас доля звела з талановитим фотографом і просто прекрасною людиною Оленою. Лена дякуємо тобі за фотосесію, яку ти провела з нашою маленькою родиною. Ми всі задоволені результатом і отримали масу позитивних емоцій, як від фотографій так і від спілкування з тобою. Надіємось і на далі підтримувати зв’язок.»

Родина Гнип: «Наша сім' дуже вдячна вам за запрошення на фотосесію. Ми отримали велику радість і задоволення від спілкування з фотографом Оленою Лавровою. Все було дуже легко та невимушено. У нас і дітей залишилися незабутні враження про цей день. Дуже сподобалися фотографії, які залишать приємні спогади на все життя».


 «Я рад, что принимаю участие в этом проекте "Роду древо". Интересно фотографировать семью, в которой 12 детей:). Очень весело и оживленно работается. Православные многодетные семьи ведут государство в правильном направление,  закладывая истинные ценности в воспитание детей!» - фотограф Юрій Павлов.

Родина Пришляків: «Шановні співробітники Просвітницького центру  Фонду пам'ятi Блаженнішого Митрополита Володимира Ми дуже щасливi знайомству з Вами i безмежно вдячнi, що Ви нами опікуєтесь! Спасибі Вам за честь, завдяки Вашiй акцii, в підтримку самої  ідеї "Багатодiтна сiм'я", Ви, серед великого розмаїття згадали i за нашу багатодiтну родину, Пришлякiв (хоча, як ремарка, мати родини, iсторично, в процесі  формування нашої сiм'i так склалось, на своєму дiвочому прізвищі, Демченко; це просто наш нюанс). Ми приємно враженi справжньою фотосесiєю, з професiйним фотографом, Юрiєм. Для нього i панi Iнни вiд членiв нашоi сiм'i - окрема подяка. А також дуже вдячнi за витримку, протягом 5-ти годин, яку заняла наша фотосесiя. Вона висвiтлила один з яскравих днiв не лише лiта, а й нашої сiмейноi традицii: в  День народження членiв нашої родини для нас важливо в такий день Перш за все сходить на службу в храм Господнiй на сповiдь i Причастя, на " Благодарчий" молебен за рiк прожитий i попросити у духовника благословення на новий рiк життя. Фотографії з фотосесії ми вже бачили - вони просто СУПЕР КЛАСНI !!! Сподіваємось, Вам теж вони сподобались. Також, у Вас виник новий досвід роботи з багатодітними сім’ями, Ви вiдчули, хоч приблизно, як занурившись в якусь роботу, завдання почувають себе члени сiм'ї, скiльки витримки необхiдно щоб зрозумiти батькам дiтей, а дiтям - батькiв, чого коштують нам дiтки (зокрема, Нерви, безсоннi ночi, несподiванки з iх боку, добре коли приэмнi, не шкiдливi або хоч поправнi)».

Родина Черкашин: «7 липня 2017 року нашу родину відвідав фотограф Юрій. За час фотосесії він зробив безліч якісних та цікавих фотографій з різних ракурсів та на різних локаціях. Усі діти були в захваті, вони посміхались та позували. Дорослі теж залишилися задоволеними, що кожному члену родини дісталися свої портрети. Фотосесія всім сподобалася».

 


 
«Хочу поблагодарить 2 семьи, которые впустили меня в свой мир на пару часов...2 разные семьи, в разные дни,у каждой своя история и свой уклад...Но эмоции полученные от времени проведенного в их кругу динаково теплые...Спасибо семье Черкас и семье прот. Николая Горюнова, а также Inna Brych за возможность в очередной раз убедиться в том, что тепло и душевная гармония в семье прямо пропорционально зависит от наличия в ней детей, а в данном случаи и от их количества!

Такие моменты не исчезают из памяти!P.s. спасибо "Просвітницький Центр Фонду Пам'яті Блаженнішого Митрополита Володимира" за прекрасный проект "РОДУ ДРЕВО" для многодетных семей.» - фотограф Катерина Пічугіна

Родина Черкасс: «Наша многодетная семья Черкасса Вадима и Яны в восторге от проведенной фотосессии. Хочется отметить высокий профессионализм и доброе отношение фотографа Екатерины. Мы рады, что есть такие проекты, которые пропагандируют здоровый образ жизни и семейных отношений. Выражаем глубокую благодарность организаторам этой фотовыставки за то, что мы стали ее участниками, за полученные положительные  впечатления и эмоции.»

Родина Горюнових: «Ми з дружиною давно бажали зробити сімейне фото, але день за днем, діти росли - а в нас ніяк не получалося втілити мрію. Тому, коли нам подзвонила Інна з БФ пам"яти Блаженнішого митр.Володимира і запросила нас на фотосесію з професійним фотографом - ми погодилися з радістю. Зустріч відбулася 25 серпня - у день 35-річчя моєї дружини. У чарівному парку м.Буча нас зустрічала Інна і фотограф Катерина, з якими ми одразу подружилися. Фотосесія стала для нас святом, навіть з подарунками, а найкращим було спілкування з Катею та Інною.  Хочу подякувати їм за любов до наших дітей, яку вони відчули, і без якої вони не були б такими веселими і природними на фото, якими ми їх побачили піздніше. Тоді ми знову занурилися у атмосферу добра і свята, побачили себе очами Катерини, яка вміє зупинити мить, коли людина відкривається у своїх найкращих рисах. Ми побачили своїх дітей одухотворенними, красивими і щасливими, і ще більше полюбили їх. І за це - щира подяка Інні і Катерині».




«Хочу виразити велику подяку за запрошення прийняти участь у фотопроекті " Роду древо" від Просвітницького Цетру Фонду памяті Блаженнішого Митрополита Володимира. За можливість не тільки отримати гарні фотографії багатодітним сім’ям, але й той неоціненний досвід який  здобула спілкуючись з цими неперевершеними, щирими, і дружніми родинами. Щиро дякую Брич Інні , за допомогу і підтримку у проведенні цих фотосесій. Дякую родинам і діткам які довірилися моєму баченню фотографі, і так старанно підготовлювались до фотопроеку.   Бажаю розвитку Вашому Центру і ще більше таких проектів. Завдякі вашій праці, кожна із родин стає щасливішою. Слава Богу за все!»-фотограф Наташа Фардеєва.

Родина Блажевич:«Наша летняя фотосессия вспоминается как яркий, красочный солнечный день, с улыбками и прекрасным настроением. А создали для нас это,  легкие на подъём, молодые Профессионалы (с большой буквы) Инна и Наташа. Они сами приехали к нам с утра пораньше, помогли с девочками наплести веночки и успели познакомиться с каждым членом семьи. А природным маково-ржаным фоном стал соседский дачныйм участок...Поэтому сами сьемки стали интересным и приятным событием в нашей жизни. Немного капризничала наша абрадор Алиса, и поворачивалась не всегда как мы хотели, но этим и смешила всех. СПАСИБО ВСЕМ, КТО ЭТОТ ПРОЕКТ ЗАДУМАЛ И ОСУЩЕСТВИЛ! Не знаешь, кому больше пользы, работникам проекта, общающимся с нами живьем, зрителям, видящим нашу неподдельную радость или нам, фотографирующимся всей семьей и понимающим, что мы самые нормальные, самые обыкновенные счастливые люди...Счастливые, потому что живем с БОГОМ.  А ОН - ПОЛНОТА ВСЯ И ВО ВСЕМ. Поэтому все фотографии больших семей так впечатляют. Своей СИЛОЙ, РАДОСТЬЮ и  КРАСОТОЙ!СПАСИ ВАС БОГ!»

Родина Прокопенко: «Эти фотографии как весенний цветок, вдыхание аромата которого, дарует радость бытия, очень понравилась фотосессия, мы всей семьей снова и снова пересматриваем  с большим удовольствием. очень благодарны за возможность иметь такие красивые и  фото! Мы в восторге от фотографа, фотографии настолько лёгкие, так талантливо всё для них было создано, что хочется тоже прыгать, как дети которых изобразили на фото»

Сьогоднішній захід пройшов у дуже теплій та родинній атмосфері. В рамках офіційної частини до усіх присутніх з вітальним словом звернувся духівник Фонду пам'яті Блаженнішого Митрополита Володимира, митрополит Переяслав–Хмельницький і Вишневський Олександр.



 

«Благодійний проект «Роду древо» для багатодітних родин має на меті відродження та популяризацію цінностей сім'ї за для збереження народних, родинних традицій та історичної спащини української землі. Є істині слова, що «без роду немає народу», чим більш сильний рід, тим більш сильний разом весь народ. Пам’ять про свій родовід – це важливий момент у збереженні національних і моральних традицій. Ми всі – український народ, який складається з родин – малих і великих, дружнІх і працьовитих. Родина – це не тільки рідні, родичі. Це весь народ український. Родина до родини – народ. А щоб нашому українському роду не було переводу, потрібно берегти його та шанувати» - зауважив митрополит Олександр.

По завершенні офіційної частини митрополит Олександр вручив імені Подяки від Фонду фотографам, а також подарунки родинам учасникам проекту.

 

Також з вітальним словом до присутніх звернулась керівник Просвітницького Центру: «Сьогодні для проекту «Роду древо» день першої ластівки. Цього року у проекті взяли участь десять багатодітних родин – п’ять з яких родини священнослужителів. З перших днів навколо нього обєднались небайдужі серця та організації. Першу фотовиставку сьогодні в свої теплі обійми прийняв постійний партнер Просвітницького Центру, унікальний куточок родинного затишку нашої столиці, Національний центр народної культури «Музей Івана Гончара». Щиро дякую всім за те, що взяли участь у нашому святі. І хочу побажати всім – дорослим і дітям – завжди пам’ятати про тих, хто дав нам життя. Тож бережіть батьків, діти, будьте їхньою опорою та надією! Бажаю вам усім любові від батьків, поваги від дітей, а щастя і здоров’я від Бога.» - зауважила Ксенія Зозуля.

 


 
Особливим сюрпризом для родин став виступ Народного театра фольклорної пісня «Дивина», які своєю багаторічною діяльністю засвідчують красу українського фольклору та тадиції роду. Народний театр фольклорної пісні “Дивина” був створений в Донецькому національному університеті наприкінці 1998 року. В репертуарі колективу представлені українські народні пісні різних жанрів. Більшість з них записані у фольклорних експедиціях в Україні (Донецька, Харківська, Полтавська області) або в українській діаспорі (чорноморські станиці Кубані, українські села Західного Сибіру, Алтайського краю). Деякі зразки запозичені з репертуару дружніх колективів (Київщина, Рівненщина, Волинь). Зараз гурт у Києві, досліджує та демонструє переважно пісні Донеччини. «Де нас можна почути? А там, куди ви нас запросите)) Ми відкриті до усіх експериментів та пропозицій, раді співати й проводити різні заходи!» -підкреслюють учасники колективу.

 


 
А на завершення на маленьких учасників заходу чекав творчий майстер – клас від Студії  «MakroKids»  з ліплення кольоровим тістом.

«Ліплення допомагає виховати цікавість до образотворчої діяльності. Дитина ставить перед собою певну мету й доводить почату справу до кінця, а це сприяє розвитку організованості, цілеспрямованості й наполегливості, дисциплінує її. Ліплення з тіста приносить багато позитиву. У процесі роботи максимально активні руки, розвивають і зміцнюють пальці, особливо великі, вказівні, середні. Під час підготовки до ліплення дитина багато дізнається про предмет (назва, форма, будова, колір, призначення), збагачує і розвиває словник, зв’язне мовлення, за допомогою якого можна описати образ по пам’яті. Це сприяє розвитку її мислення, уваги, уяви. Наша студія «MakroKids»  дуже рада приєднатися до такого благодійного проекту. Діти отримали велике задоволення, а для нас це найголовніше.» - підкреслила Аеліта Поноченюк, засновник студії.

Колектив Просвітницького Центру висловлює подяку усім партнерам в організації проекту. Благодійний проект «Роду древо» для багатодітних родин продовжується! На учасників очікує участь в інтерактивній грі - казці на запрошення парнера проекту Київського Палацу Дітей та Юнацтва під назвою «На канікули до Простоквашина» (24.09.2017р.) та захопливий міні – фест за участі дітей з багатодітних родин 30.09.2017р. (початок о 13:00 – Вхід вільний – Національний культурний центр «Музей Івана Гончара») Детальніше про подію: координатор проекту Брич Інна Іванівна (063) 068 99 11 або (044) 289 92 68

ФОТОАЛЬБОМ >>>

 

Відбулося відкриття фотовиставки в рамках благодійного проекту «Роду древо»