Музей Блаженнішого Митрополита Володимира відвідав ліванський хор св. Антонія з міста Дума

2 серпня 2018 року на запрошення духівника Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира митрополита Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра чоловічий хор св. Антонія з міста Дума (Ліван) разом із настоятелем місцевого монастиря Успіння Богородиці архімандритом Антонієм відвідали Преображенський собор міста Києва та Музей Блаженнішого Митрополита Володимира.

 

Музей Блаженнішого Митрополита Володимира відвідав ліванський хор св. Антонія з міста Дума

 

 
Хор співав за Божественною літургією, а по закінченні  виступили перед парафіянами та гостями собору зі святковим концертом, на якому звучали духовні піснеспіви арабською та арамейською мовами.

Потому ліванські паломники відвідали меморіальний Музей Блаженнішого Митрополита Володимира та оглянули його експозицію, де зокрема, представлені й експонати з Лівану.

Нагадаємо, що спочатку року розпочалася тісна співпраця Фонду пам'яті з Української амбасадою у Лівані з метою зміцнення та розширення духовних зв’язків між двома країнами.

Гостей з Лівану супроводжував Надзвичайний і Повноважний Посол України в Лівані Ігор Осташ, на запрошення та сприянням якого хор з Думи прибув до нашої країни. Зазначимо, що Ігор Осташ - ініціатор багатьох проектів, націлених на укріплення зв’язків між Ліваном та Україною. Наразі ведеться зйомка фільму "Український Ліван", що розповідає про зв'язок української та ліванської культур. Також сприянням пана посла цьогоріч українські священники відправили Пасхальну літургію українською мовою для української громади у соборному храмі ліванського монастиря Ель Нуріє.