Духівник Фонду привітав зі святом Благовіщення учнів і педагогів столичного ліцею–інтернату №23


7 квітня 2015 року, в день свята Благовіщення Пресвятої Богородиці, духівник Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр відвідав ліцей – інтернат №23 «Кадетський корпус» в Святошинському районі міста Києва.

 

Митрополита Олександра супроводжував духівник ліцею архімандрит Аліпій (Світличний).

 

Захід відбувся в рамках традиційного проекту «Час православ’я», що триває в навчальному закладі вже не один рік, духовно збагачуючи і зігріваючи кожне дитяче серце.

 

Звертаючись до вихованців та вихователів під час урочистої зустрічі, владика Олександр привітав усіх зі святом та побажав Божої допомоги у навчанні. Наприкінці свого виступу, владика-митрополит відповів на питання, що цікавлять кадетів, зокрема, про Великий піст та Великдень, а також про життя Церкви.

 

Кожний з дітей отримав у благословення образок святого Миколая Чудотворця.

 

На молитовну згадку про зустріч духівник Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира подарував директору Наталі Головіхіній ікону Пресвятої Богородиці.

 

Ліцей-інтернат № 23 заснований в 1960 році та є спеціалізованим загальноосвітнім навчальним закладом з повним пансіоном, де формування класів проводиться за принципом роздільного навчання та виховання обдарованих дітей соціально-незахищених категорій (дітей-сиріт, дітей з багатодітних та малозабезпечених родин, дітей учасників бойових дій, дітей учасників ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, дітей матерів-одиначок). Головною метою установи є формування успішної всебічно розвиненої сучасної української дівчини – панянки та мужнього, освіченого, шляхетного юнака-захисника Вітчизни.