У Музеї Блаженнішого Митрополита Володимира відбулася зустріч членів Поважної ради Відзнаки за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона»

У Музеї Блаженнішого Митрополита Володимира відбулася зустріч членів Поважної ради Відзнаки за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона»

26 грудня у Музеї Блаженнішого Митрополита Володимира відбулася зустріч членів Поважної ради Відзнаки за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона» та «Медаль Святого Пантелеймона».

Відзнака «Орден Святого Пантелеймона» є громадською, має професійно-фахову спрямованість і присуджується за гуманістичну й благородну діяльність у галузі охорони здоров’я. Вперше її вручили в 2009 році і відтоді щорічно у день пам’яті святого великомученика Пантелеймона відбувається нагородження видатних вчених, лікарів, громадських та благодійних діячів, представників духовенства. Претендентів на отримання відзнаки обирають регіональні ради, а остаточно затверджує Поважна рада. Її представники регулярно збираються разом, аби обговорювати робочі моменти. На останньому засіданні членів Поважної ради до неї було обрано митрополита Переяславського і Вишневського Олександра. Цього разу зустріч пройшла в Музеї Блаженнішого Митрополита Володимира, куди запросив учасників організації  духівник Фонду митрополит Олександр.

Більшість гостей особисто знали спочилого Архіпастиря, тож згадали Митрополита Володимира та підкреслили його вплив на розвиток медичної галузі в Україні. Оглядаючи експонати, найбільшу увагу приділили факсимільній копії Пересопницького Євангелія. Директор Інституту української мови НАН України Павло Юхимович розповів про цікаву долю книгу та згадав про те, як велася робота з перевидання Євангелія.

Перед тим митрополит Олександр відслужив у Спасо-Преображенському соборі молебень перед образом святого великомученика Пантелеймона та мощами святителя Луки Кримського. Після молитви владика нагородив членів Поважної ради відзнаками Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира, а усіх причетних до організації роботи структури – відзнаками Переяславсько-Вишневської єпархії.