Духівник Фонду благословив відкриття виставки «Чудотворні списки ікон Святої гори Афон»

Духівник Фонду благословив відкриття виставки «Чудотворні списки ікон Святої гори Афон»

20 травня 2021 року у ЦБС «Свічадо» у бібліотеці «Джерело» (вул. Симиренка, 5А) відбулося відкриття виставки «Чудотворні списки ікон Святої гори Афон». Благословив відкриття духівник Фонду пам'яті Блаженнішого Митрополита Володимира митрополит Переяславський і Вишневський Олександр.

Виставку організовано стараннями благодійного фонду «Україна Афон». Фонд надає для експозиції чудотворні списки образів Пресвятої Богородиці, які освячені та написані на Афоні і подаровані ченцями для народу України. Відвідувачі заходу зможуть побачити наступні образи – Троєручиця, Всецариця, Іверська, Ігуменя Святої Гори Афон, «Достойно є», а також Пояс Пресвятої Богородиці. Виставка працюватиме у приміщенні бібліотеки щоденно, окрім неділі та понеділка, з 12 до 17 години до 29 травня включно.

Благословляючи початок роботи виставки, митрополит Олександр подякував організаторам, а особливо завідувачці бібліотекою Тетяні Кравченко. За вагомий особистий внесок у просвітницьку діяльність, збереження і примноження культурних та духовних цінностей владика відзначив Тетяну Михайлівну Подякою Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира. У дар бібліотеці було передано 18 книг, виданих Фондом.