Музей Блаженнішого Митрополита Володимира відвідали брати зі спільноти Тезе

 2 жовтня 2016 року брати Рішар і Бенуа зі спільноти Тезе, що у Франції, відвідали Музей Блаженнішого Митрополита Володимира та Спасо-Преображенський собор на Теремках. Директор Музею Ольга Заріцька та клірик собору протоієрей Андрій Дудченко вітали братів та розповіли про експонати музею. Брати залишили запис у книзі почесних гостів.

У 2015 році у Преображенському соборі відбулася зустріч із паломниками довіри: братами з Тезе та молоддю з різних країн Європи. У часи, коли блаженноспочилий Митрополит Володимир виконував послух Патріаршого екзарха Західної Європи, він бував у спільноті Тезе. Як зазначав Блаженніший Володимир, добрі взаємини між православними та римо-католиками, які традиційно підтримують у спільноті Тезе, сприяють плідному діалогу конфесій.

В Тезе брати, відмінні між собою за расовими, культурними та мовними ознаками, живуть, моляться та працюють разом. Вони свідчать, що Христос руйнує будь-яку стіну, що розділяє людей. Одним з головних служінь спільноти Тезе є гостинність. Щороку сюди приїжджають тисячі молодих людей з різних країн Європи та світу, щоб розділити у простоті глибину християнського життя.

Музей Блаженнішого Митрополита Володимира відвідали брати зі спільноти Тезе

Джерело