МАДРИД. Духівник Фонду провів відкритий урок на тему "Блаженніший Митрополит Володимир і діти" у школі "Наше майбутнє"


МАДРИД. Духівник Фонду провів відкритий урок на тему "Блаженніший Митрополит Володимир і діти" у школі "Наше майбутнє"12 листопада 2016 року духівник фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира митрополит Переяслав-Хмельницький i Вишневський Олександр перебував у місті Мадрид (Королівство Іспания) - на запрошення Науково-консультаційного центру відкритої освіти Мадридського відділення МАУП.

Після зустрічі з митрополитом Іспанії та Португалії Полікарпом (Константинопольський Патріархат), він відвідав українську школу "Наше майбутнє" - на запрошення керівництва цього навчального закладу. Для дітей українських заробітчан, які мешкають и працюють в Іспанії, він провів відкритий урок.

Тема заняття: "Блаженніший Митрополит Володимир і діти". Владика не тільки розповів учням про складні дитячі роки спочилого Предстоятеля УПЦ, але й про ту любов, яку він завжди виявляв до дітей, які відвідували його резиденцію у Києво-Печерській Лаврі, зокрема, у дні великих церковних свят, таких, як Різдво Христове, Великодень та день пам’яті святителя Миколая Чудотворця.

Митрополичий будинок завжди наповнювався дітьми у дні нарождення та тезоімеництва Архіпастия, 23 листопада та 28 липня. Блаженніший завжди одаровував маленьких гостей сувенірами, іграшками, солодощами та іконками.

Під час уроку, владика розповів про те, як Митрополит Володимир, напередодні свят відвідував дитячі будинки, садочки, лікарні та школи - як правило, передавав кошти на їхне утримування та гуманітарну допомогу.

Любив він і дитячу творчість - завжди дієво підтримував юні таланти. Під час прийомів дітей у його лвврській резиденції, завжди лунали вирші та пісні. Діти теж багато чого дарували Блаженнішому. Вони також зустрічали його під час архіпастирських візитів у єпархії УПЦ.

Завершився відкритий урок розповіддю про численні заходи для дітей, які наразі проводить Фонд памяти Блаженнішого Митрополита Володимира, зокрема, у Музеї спочилого Архіпастиря. Саме до музею діти з Мадриду передали колекцію власних малюнків - на тему "Україна очима дітей".

МАДРИД. Духівник Фонду провів відкритий урок на тему "Блаженніший Митрополит Володимир і діти" у школі "Наше майбутнє"Митрополит Олександр, у свою чергу, подарував учням школи "Наше майбутнє" календарики із зображенням Митрополита Володимира та іконки Пресвятої Богородиці "Зимненська", перед якою, за життя, любив молитися Блаженніший. А також образочки святителя Миколая, надруковані ще за життя Блаженнішого - з його "благословенням".

На останок, владика пригадав, що Блаженніший Митрополит Володимир своїх гостей завжди пригощав духмяним чаем із запашними бубликами. Останнім часом, перед відвідувачами Музею Блаженнішого ставлять плетену корзинку з бубликами. До кожного з них прив'язаний папирець з якимось висловом спочилого Предстоятеля - на пам'ять.

Таки бублики владика привіз й українським дітям Мадриду. Всі вони витягнули побажання для себе. Вчителям школи "Наше майбутне" митрополит Олександр подарував журнали "Православний вісник", виданий до 80-річчя з Дня народження Блаженнішого Митрополита Володимира.

Комендуючи подію місцевим журналістам, директор школи "Наше майбутнє" Світлана Кметик, зокрема, зазначила: " Була щира, відкрита дитяча розмова. Діти щасливі, підготували виставку малюнків на тему: "Україна очима дітей", які Владика Олександр обіцяв розмістити в Музеї Блаженнішого Митрополита Володимира в Києві. Також гості привезли подарунки кожному з діток - іконки Святого Миколая і Чудотворної Божої Матері з Зимненського монастиря, календарики та улюблений кондитерський виріб Блаженнішого Митрополита Володимира - бублики з найкращими його висловами життєвої мудрості, які діти розібрали собі на пам'ять. Дякуємо Вам, Владико Олександре!"

"За життя Блаженніший Митрополит Володимир часто бував закордоном, і завжди намагався підтримувати віруючих українців, які, волею долі, опинилися на межами Батьківщини. Цей захід організований Фондом Пам’яті спочилого Предстоятеля УПЦ на згадку про діяльність Митрополита у середовищі української діаспори", - зазначив також координатор акції Олександр Андрущенко.

 

ФОТОАЛЬБОМ >>>