«Біблійні історії для дітей» презентували у Київській обласній дитячій бібліотеці


24 травня 2017 року  в стінах Київської обласної бібліотеки для дітей з ініціативи Просвітницького Центру Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира відбулась презентація книги для сімейного читання «Біблійні історії для дітей». Книгу презентував її автор, протоієрей Георгій Коваленко.

 

«Біблійні історії для дітей» презентували у Київській обласній дитячій бібліотеці
 
Ця книга для читання в родинному колі з дітьми. Вона містить 33 історії зі Старого і Нового Заповітів від Створення світу до Воскресіння Христового.  Ці історії вічні, повчальні і архітипічні. Бо біблійні сюжети і образи - це не тільки про далеке минуле. Вони в основі нашого життя, культури і світогляду навіть тоді, коли ми цього не усвідомлюємо. В цій книзі автор навмисно уникнув деякіх біблійних сюжетів, які не є актуальними для дітей, але були б дуже повчальними для дорослих, в надії, що дорослі і діти, які неминуче подорослішають, не обмежаться читанням тільки “дитячої” версії Біблії.

«Біблійні історії для дітей» презентували у Київській обласній дитячій бібліотеці

Розповідаючи біблійні історії, автор не дотримувався якогось одного з існуючих перекладів Святого Письма, але використовував усі доступні йому варіанти, іноді поєднуючи їх між собою, а іноді вдаючись до переказу замість цитування, щоб передати Божественну премудрість про світ і людину мовою, зрозумілою і дітям, і дорослим. Ця книжка є втіленням власного досвіду і бачення автора прот. Георгій Коваленко – батька п’ятьох дітей і дудуся, священика і богослова, ректора у Відкритому Православному Університеті Святої Софії-Премудрості, філософа і блогера.

«Біблійні історії для дітей» презентували у Київській обласній дитячій бібліотеці
 
Презентацію відкрив з вітальним словом генеральний директор Київської обласної бібліотеки для дітей, кандидат історичних наук, Заслужений працівник культури України, Президент Української Асоціації працівників бібліотек для дітей, Микола Павлович Зніщенко. Він подякував усім присутнім, що завітали на презентацію та запросив до слова автора книги.

«Біблійні історії для дітей» презентували у Київській обласній дитячій бібліотеці
 
Отець Георгій під час презентації зауважив: «На мою думку в дитячій літературі кожне слово має бути простим та зрозумілим. Під час написання книги мені доводилось давати знайомим словам інший, біблійний вимір. І що цікаво у нас навіть була боротьба з літредакторами, коректорами, які часто намагались повернути мене до класичної подачі біблійного тексту. Ідея написати цю книгу виникла під час спілкування із знайомими. Потім послідували місяці роботи і ось книгу видано і уже сотні родин мають її у своєму літературному арсеналі».

«Біблійні історії для дітей» презентували у Київській обласній дитячій бібліотеці
 
По завершені офіційної частини усі охочі  мали можливість поспілкуватись з отцем Геогієм, отримати на пам’ять автограф та фото з автором. В цілому захід пройшов дуже пізнавально та на просвітницькій основі. Потрібно зауважити, що Київська обласна бібліотека для дітей для дітей є структурним підрозділом управління культури, національностей та релігій Київської обласної державної адміністрації, спеціалізованою установою, яка забезпечує проведення в життя державної та регіональної політики з питань бібліотечного та інформаційно-бібліографічного обслуговування дитячого, а з 1992 року, згідно наказу Київського обласного управління культури, і дорослого населення Київської області.

 

Книга відгуків Просвітницького Центру:


«Дуже сподобалось спілкування працівників Київської обласної бібліотеки для дітей із отцем Георгієм. І ми будемо читати книгу отця Георгія «Біблійні історії для дітей» для своїх дітей і внуків».

«Щирі слова подяки автору книги – отцю Георгію Коваленко. Це велика та блага справа! Духовність – сімя –родина та спілкування з читачами. Ці слова ключові  нашої зустрічі в Київській обласній бібліотеці для дітей. Автору, духовному отцю – творчості, побільше творчих планів. Успіхів. Дякую!» - Наталя Острікова.

«Самими приємними враженями наповнене серце від зустрічі з дійсно духовним письменником і людиною з великою душею та вірою в краще майбутнє для наступних поколінь».