Під час паломництва до Грузії духівник Фонду мав зустріч зі Святішим Патріархом Ілією

28-29 березня 2017 року тривало паломництво духівника Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира митрополита Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра до Грузії.

28 березня митрополит Олександр мав зустріч з Патріархом-Католікосом Ілією ІІ, якому на молитовну згадку подарував образ святого Миколая. Разом із владикою у гості до Предстоятеля Грузинської Церкви завітали вихованці дитячого колективу Вокальної студії «Забава», які привітали Святішого Владику українськими піснеспівами.

Надаємо, що студія «Забава» була створена з благословення Блаженнішого Митрополита Володимира в березні 2006 року в місті Києві. Це професійний центр творчого розвитку дітей, який працює за своєю розробленою програмою в декількох напрямках. Вихованці вже показали себе в спільній роботі зі всесвітньо відомими та вітчизняними музикантами. «Забава» регулярно бере участь в міжнародних і вітчизняних конкурсах і фестивалях, престижних телевізійних проектах та шоу тощо. Сьогодні колектив існує за підтримки духівника Фонду пам'яті Блаженнішого Митрополита Володимира та бере участь у багатьох проектах і заходах, що проводяться Фондом. Зокрема, це фестиваль парафіяльних колективів «Пентікостія». Дитячий колектив отримав запрошення відвідати Грузію у рамках проведення днів культури України.

Цього ж дня митрополит Олександр разом з юними паломниками відвідав мерію міста Горі та Посольство України у Тбілісі, де також пролунали українські піснеспіви. Окрім цього, духівник презентував співробітникам амбасади останні видання Фонду – серед яких, збірка своїх проповідей «Бути вдячним Богові», а також Молитовник українською мовою.

Впродовж паломництва митрополит Олександр відвідав Уплисцихе - місто-фортецу, висічену в скелях Квернакі, назване «Містом Бога», Самтаврійський монастір у Мцхеті, де вклонися мощам надзвичайно шанованого у Грузії святого преподобного Гавриїла (Ургебадзе).